STUDENT MEDICINE OBJASNIO ŠTA SE DEŠAVA KAD PROGUTATE ŽVAKU: Ovo niste očekivali!
Foto: Profimedia

poslušajte savet

STUDENT MEDICINE OBJASNIO ŠTA SE DEŠAVA KAD PROGUTATE ŽVAKU: Ovo niste očekivali!

Ipak, iako kaže da od gutanja žvakaće gume neće biti štete, Džastin to ipak ne savetuje

Objavljeno: 14:32h

Jedan student medicine otkrio je napokon istinu o tome gde nestaje žvakaća guma nakon što ju progutate i može li to naštetiti vašem organizmu.

Mladi Kanađanin Džastin (23) koji objasnio je da, bez obzira na to što mnogi veruju da žvakača guma koju progutate godinama ostaje u organizmu i može mu trajno naštetiti, to jednostavno nije istina.

- Odrastao sam u uverenju da žvaka ostaje u želucu sedam godina i može začepiti creva, no to nije štetno. Žvaka se kreće kroz sistem za varenje i izlučuje netaknuta.

foto: giphy

Hiljade ljudi koji su gledali video koji je objavio bili su impresionirani time što je objavio. Mnogi kažu da su tek sad osvijestili da su cijeli život 'živjeli u laži'.

- Progutao sam ogroman komad žvakaće gume kada mi je bilo sedam godina. Sad imam 26 i pitao sam se je li još u meni - napisao je jedan dečko..

Ipak, iako kaže da od gutanja žvakaće gume neće biti štete, Džastin to ipak ne savetuje.

- Nema štete, ali nema ni koristi - napisala je još jedna studentica medicine u komentarima.

- Može biti opasno zbog mogućnosti gušenja, i može blokirati probavu u probavnom traktu - stoji u komentarima, dok jedan komentator kaže kako, ako slučajno progutamo žvaku, treba piti puno hladne vode. Ona će omogućiti da žvaka lakše prođe kroz telo.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.