Ova bolest je NEIZLEČIVA, ALI je najvažnije da je OTKRIJETE NA VREME! OVO SU GLAVNI SIMPTOMI!
Bolje sprečiti nego lečiti, Foto: Profimedia

važno je pratiti sopstveno zdravlje

Ova bolest je NEIZLEČIVA, ALI je najvažnije da je OTKRIJETE NA VREME! OVO SU GLAVNI SIMPTOMI!

Nakon što se bolest dijagnostikuje kreće se sa tretmanom artritisa

Objavljeno:

Giht je naziv za naslednu ili stečenu bolest metabolizma koju karakteriše upala zglobova i mekih tkiva nekih organa. Ova bolest nastaje kao posledica gomilanja mokraćne kiseline u telesnim tečnostima i krvi.

Neki od faktora koji utiču na pojavu gihta jesu određene vrste karcinoma, genetske promene u organismu, kao i česte upale bubrega. Kako bi ste sprečili pojavu ove bolesti, treba da svakodnevno unosite što više hranljivih namirnica, jer je dokazano da je giht povezan sa nepravilnom ishranom i preteranom upotrebom alkoholnih pića.

Za lečenje gihta važno je što ranije postaviti dijagnozu. Nakon što se bolest dijagnostikuje kreće se sa tretmanom artritisa. U slučaju pravovremene terapije giht se brzo smanjuje. U slučajevima kada je giht otkriven nešto kasnije moraju se konzumirati lekovi koji koriguju metabolitčki poremećaj.

Bitno je istaći da je reč o neizlečivoj bolesti, te da nakon što otpočnete sa terapijom moraćete istu da primate celog života. Giht je ozbiljna bolest koja dovodi do invaliditeta, a u nekim slučajevima i do smrti zbog oštećenja funckije bubrega. Zbog toga je od velikog značaja pravilna ishrana i redovne posete doktoru, kako bi se mogućnost dobijanja ove bolesti svela na minimum.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/ Velikirecnik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.