SONJA SE JEDNOG DANA PROBUDILA SA UTRNULOM DESNOM RUKOM: Manekenku je uskoro snašla KOBNA BOLEST! (FOTO)
Sonja Vera, Foto: Instagram / soniavera

redak poremećaj

SONJA SE JEDNOG DANA PROBUDILA SA UTRNULOM DESNOM RUKOM: Manekenku je uskoro snašla KOBNA BOLEST! (FOTO)

46-godišnja bivša manekenka probudila se s utrnulom rukom u junu 2017. godine i nije ni slutila da će joj jedna utrnula ruka promeniti celi život

Objavljeno:

Dizajnerka i bivša manekenka Sonja Vera živela je luksuzan život i nikada nije sumnjala da će se to jednog dana promeniti nakon jednog običnog buđenja.

Naime, 46-godišnja bivša manekenka probudila se s utrnulom rukom u junu 2017. godine i nije ni slutila da će joj jedna utrnula ruka promeniti celi život. Bila je uverena da je doživela srčani udar i odmah je pojurila u bolnicu, no oni su joj rekli da je to posledica anksioznosti i da samo treba da odspava.

Poslušala je lekare i vratila se kući kako bi odspavala neprijatan osećaj, ali kada se probudila nakon pet sati – počela je prava noćna mora.

Sonja se probudila paralizovana od grudi prema dole, no trudila se da ne paniči jer je mislila kako je, što god da je, ipak samo prolazno. Usredotočila se na dolazak u bolnicu gde se nadala sve rešiti.

Kada je stigla, poslali su je na niz pregleda leđne moždine i posle dijagnostikovali transverzalni mijelitis, vrlo retki neurološki poremećaj koji pogađa središnji živčani sistem i rezultuje upalom leđne moždine.

❤️?#chloe . My everything

A post shared by Sonia Vera (@soni_vera) on

Kada su joj napokon dijagnosticirali poremećaj, terapija je mogla početi. Provela je šest meseci u bolnici i u početku su joj davali steroide da smanje upalu, primala je imunoglobulinske (IVIG) transfuzije i odlazila na fizioterapiju.

Lekari su joj rekli kako za ovaj poremećaj nema leka te da postoji velika verovatnoća da nikada više neće moći da hoda.

Sonja ne želi da se preda negativnim mislima i uverena je da će kad-tad ponovno stati na noge, a hodanje svakodnevno vežba u bazenu i prati novosti vezane za lečenje njene bolesti.

Nedavno je pronašla i klinička ispitivanja za epiduralni stimulator u Kentakiju koja su se pokazala uspešnima te je pokrenula stranicu za prikupljanje novčane pomoći kako bi mogla da plati letove na tu revolucionarnu terapiju jer joj je ona, nažalost, trenutno jedina nada da će ikada ponovno moći da hoda .

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Večernji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.