ZABORAVITE NA SKUPE PREPARATE: Ove namirnice prirodno SMANJUJU BORE!
Ishranom možete smanjiti bore, Foto: Shutterstock

zaustavite starenje

ZABORAVITE NA SKUPE PREPARATE: Ove namirnice prirodno SMANJUJU BORE!

Bore oko očiju i usta mogu nekima biti razlog za zabrinutost, ali dobijanje injekcija kako bi koža postala natečena nije jedino dostupno rešenje

Objavljeno:

Često se brinemo zbog preuranjenih znakova starenja koji se pojavljuju na našoj koži čak i u mladoj dobi.

Iako postoji nekoliko činioca koji mogu pridoneti propadanju kože i stvaranju bora, loša proizvodnja kolagena može biti i verovatni krivac.

Bore oko očiju i usta mogu nekima biti razlog za zabrinutost, ali dobijanje injekcija kako bi koža postala natečena nije jedino dostupno rešenje.

U stvari, možete poboljšati proizvodnju kolagena odabirom pravih vrsta hrane poput one navedene u nastavku.

Kupus, spanać, kelj

Tamno zeleno povrće jedna je od najboljih namirnica koje želite uzimati ako želite poboljšati proizvodnju kolagena. Kupus, spanać i kelj samo su neki primeri ovih lisnatih zelenih vrsta koje vredi dodati svojoj ishrani jer su hranjive i sadrže neophodne hranjive tvari koje mogu povećati hidrataciju vaše kože i poboljšati elastičnost. Svakodnevno se hranite ovim zelenilom i videćete veliko poboljšanje stanja vaše kože ubrzo.

foto: Profimedia

Zeleni čaj

Zeleni čaj je često povezan s gubitkom kilograma, ali jeste li znali da je koristan i kada želite zategnuti kožu? Antioksidansi prisutni u zelenom čaju mogu vam pomoći da se rešite slobodnih radikala koji oštećuju ćelije kože, a istovremeno povećavaju proizvodnju kolagena kako bi koža ostala napeta. Pije se tri do pet šoljica zelenog čaja dnevno, ali pazite da niste previše osetljivi na kofein, jer u protivnom možete popiti previše i jako teško zaspati.

Crveno voće i povrće

Voće i povrće crvene boje trebali bi biti prisutni u vašoj ishrani ako se želite boriti protiv viseće kože. U crvenoj boji krije se likopen, vrsta antioksidansa, koji može povećati kolagen. Probajte jelima dodavati repu, crvenu papriku i paradajz. Ako želite dodatnu zaštitu za svoju kožu, dodajte i malo slatkog krompira, bundeve, pa čak i šargarepe, jer su to i dobri izvori antioksidansa koji potiču bolju proizvodnju kolagena.

foto: Espreso.co.rs

Orasi

Kako starimo, proizvodnja hormona se takođe može smanjiti, što takođe može da utiče na elastičnost naše kože kao i na proizvodnju kolagena. Dobra vest je da fitoestrogeni mogu pomoći nadoknaditi gubitak estrogena u vašem sistemu tako da sposobnost vašeg tela da proizvodi kolagen ostane netaknuta. Postoji nekoliko izvora fitoestrogena koje možete izabrati, a jedan od njih su orasi. Ako želite primati preko potreban fitoestrogen, poželjno je sačuvati sveukupno zdravlje vaše kože.

Suve šljive

Slobodne radikale takođe možemo kriviti za pojavu linija i bora na našoj koži jer imaju tendenciju napadati naše ćelije kože što uzrokuje propadanje tkiva. Zbog toga morate povećati unos hrane koja sadrži antioksidanse jer će se oni moći rešiti tih slobodnih radikala koji štete vašoj koži. Upravo šljive, a potom i borovnice sadrže gomilu antioksidansa. Morate nabaviti pet do šest šljiva ili barem košaru borovnica kako biste dobili pravu količinu antioksidansa u vašem sistemu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/24sata)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.