SRBI NAJVIŠE VOLE DA JEDU OVO VOĆE, A NISU NI SVESNI KOLIKO JE ŠTETNO! Može da izazove TEŠKU BOLEST
Voće, ilustracija, Foto: Profimedia

OBRATITE PAŽNJU

SRBI NAJVIŠE VOLE DA JEDU OVO VOĆE, A NISU NI SVESNI KOLIKO JE ŠTETNO! Može da izazove TEŠKU BOLEST

Pazite šta jedete!

Objavljeno:

Jabuke su jedno od voća koje je najviše zatrovano pesticidima - jedna jabuka se prska i do 12 puta u godini kako bi dočekala berbu!

Nakon toga, sasvim je uobičajen proces potapanja u vosak, koji ih čini naizgled lepšim i čuva od propadanja. Stručnjaci savetuju da je najbolje kupovati jabuke iz proverenog i organskog uzgoja, ali ako niste u mogućnosti, najbolje je da oljuštite koru.

Video otkriva kako vruća voda skida naslage voska, prljavštinu i hemikalije sa jabuke, koje su sve, samo ne jestive.

Da biste dobro oprali voće i povrće sa korom od pesticida, najbolje je poslužiti se prirodnim metodama: sodom bikarbonom, vodom i sirćetom. Pomešajte 2/3 vode sa 1/3 sirćeta i pola kašike sode bikarbone. Neka voće odstoji u tome nekoliko minuta, dobro pomešajte i nakon toga isperite običnom vodom.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.