BILA JE ANTIVAKSERKA, A ONDA JOJ SE ĆERKA RAZBOLELA: Majka sada upozorava druge roditelje - PITAJTE LEKARE (VIDEO)
Umalo nije izgubila ćerku, Foto: Youtube printscreen

OPASNOSTI DEZINFORMACIJA

BILA JE ANTIVAKSERKA, A ONDA JOJ SE ĆERKA RAZBOLELA: Majka sada upozorava druge roditelje - PITAJTE LEKARE (VIDEO)

Odlučila je da ćerku, kojoj je sada 25 godina, ne vakciniše kad je započela školu nakon što su lažne studije povezivale vakcine s autizmom

Objavljeno:

Bivša antivakserka sada moli roditelje da daju svojoj deci vakcinu nakon što joj je ćerka skoro umrla od malih boginja.

Debi Rosko iz Birmingema, koja se pojavila u britanskom jutarnjem programu, otkrila je da joj je ćerka Eli umalo umrla kada je zaražena virusom 2017. godine, u dobi od 23 godine.

Odlučila je da ćerku, kojoj je sada 25 godina, ne vakciniše kad je započela školu nakon što su lažne studije povezivale vakcine s autizmom. Čini se da odluka nije imala uticaja na Elin život sve do decembra 2017. godine, kada je iznenada dobila crvene mrlje i temperatura joj je porasla na 39C.

Prvobitno joj je pogrešno, kod lekara opšte prakse, dijagnostikovan ptičiji grip, prepisani su joj je antibiotici i poslata je kući.

Međutim, stanje joj se pogoršavalo. Specijalista je tražio da pregleda njena usta i primetio je srebrne mrlje - znak za male boginje - i shvatio da ima ovu opasnu bolest.

Kada su je pitali zašto ćerku nije vakscinisala, Debi je priznala:

- U to vreme je svuda u novinama bio autizam. To je bio moj veliki strah jer sam videla šta autizam može učiniti. Činjenice u to vreme zapravo nisu bile dostupne. Zato sada možete dobiti sve činjenice, možete ići i pitati lekara. Možete ići i pitati medicinske stručnjake.

Mnoge zemlje zbog toga sada uvode obaveznu vakcinaciju.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Daily mail)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.