SPAS
OVO POVRĆE UKLANJA MAST IZ JETRE I U POTPUNOSTI ČISTI DEBELO CREVO! Za par dana ćete biti PREPOROĐENI!
Starenjem razne telesne funkcije usporavaju što dovodi do problema kao što su zapušenje debelog creva i gubitak vida
Ponekad se mast može nakupiti u jetri i prouzrokovati probleme koji ozbiljno mogu nauditi vašem zdravlju. Srećom, postoji jednostavan prirodni lek koji može pomoći u ovim slučajevima – cvekla.
Cvekla je evropsko crvenkasto povrće koje nije preterano omiljeno zbog svog neobičnog ukusa. Ona je, pak, bogata esencijalnim hranljivim materijama i nudi brojna lekovita svojstva.
Ona može ukoniti mast iz jetre i sprečiti zapušenje debelog creva, kao i oporaviti vid. Ljudi je mahom koriste da bi izlečili anemiju i ojačali kardiovaskularni sistem jer je bogata gvožđem i može ubrzati cirkulaciju. Cvekla sadrži dva retka sastojka po imenu betain i triptofan, koji smanjuju stres i umiruju nerve, a takođe poseduju i antiupalna i antioksidantska svojstva koja je čine idealnim oružjem protiv karcinoma.
Ovo povrće se uglavnom jede sirovo u vidu salate – evo kako možete pripremiti super-zdravu salatu od cvekle koja će poboljšati vaše celokupno zdravlje:
Sastojci:
2-3 cvekle
2 luka
maslinovo ulje
sirće
prstohvat soli
Priprema:
Oljuštite cvekle i kuvajte ih dok ne omekšaju a zatim ih iseckajte na komadiće i stavite u posudu.
Napominjemo da cvekla ne mora biti potpuno raskuvana i meka. Može se kuvati i samo desetak minuta, taman koliko da je dezinfikujete, jer ona ipak raste u zemlji. Naravno, cvekla je tada tvrda, ali je vi takvu možete i sitno narendati. Proces ponovite sa lukom i dodajte ga u posudu i zatim dodajte malo ulja, soli i sirćeta, te poslužite ukusnu salatu. Svakodnevno konzumiranje će očistiti vaše debelo crevo, jetru i pospešiti vid.
Kao što možete videti, cvekle su izuzetno hranljive i zdrave, zbog čega bi trebale postati deo vašeg režima ishrane.
Bonus video:
(Espreso.co.rs / Novi.ba)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!