SPASITE SE NA VREME! Samo dodirnite vrhove vaših NOŽNIH PRSTIJU i odmah ćete znati da li imate problema sa SRCEM!
Vežbe istezanja, Foto: Printscreen

svakog dana vežbajte

SPASITE SE NA VREME! Samo dodirnite vrhove vaših NOŽNIH PRSTIJU i odmah ćete znati da li imate problema sa SRCEM!

Vežbe su veoma zdrave za telo!

Objavljeno:

Da li ste radili vežbe istezanja i tom prilikom pokušali da dodirnete nožne prste?

Obično osobe koje nisu fizički aktivne i dugo nisu radile vežbe istezanja, to ne mogu da urade. Trebalo bi znati da čak i srčani problemi mogu dovesti do toga. Sprovedeno je istraživanje gde je trebalo da ispitanici urade ovu vežbu, odnosno da sedeći ili stojeći pokušaju da dotaknu nožne prste bez savijanja kolena. Utvrđeno je da su osobe koje nisu mogle ovo da urade, imale određenih problema sa srcem.

Pokušajte i sami kod kuće. Kako god, proverite i sa lekarom. Hranite se zdravo, budite fizički aktivni, smanjite unos soli i šećera i sprečite nastanak srčanih, ali i ostalih oboljenja. Jedite banane, kivi jer su bogati kalijumom koji je dobar za srce.

Možda vas zanima

Kako na vreme prepoznati znakove upozorenja, simptome koji nam mogu spasiti život ako ih na vreme postanemo svesni? Kardiolog Karthik Vasudevan iz bolnice Columbia Asia Referral objašnjava na šta bi trebalo da obratimo pažnju.

Neugodan osećaj u prsima –Pritisak ili bol u prsima može da bude pokazatelj začepljenja arterije ili srčanog udara. Međutim, nije svaka bol u prsima simptom za srčani udar. Bol koja se širi prema ruci – Ovo je klasičan simptom problema sa srcem. Prepoznaćete ga jer se širi prema lvoj ruci.

Mučnina, bol u želucu – Ovi simptomi nisu retki pre nastanka srčanog udara. Oticanje u području abdomena koje je povezano s ovim stanjem može uticati na gubitak apetita pa imajte i taj simptom na umu.

Nepravilan puls – Ubrzani ili nepravilan puls, posebno praćen vrtoglavicom ili osećajem slabosti kao i gubitkom daha, može da bude znak srčanog udara, zastoja srca ili aritmije.

Znojenje – Ako vas je oblio hladan znoj usred neke uobičajene radnje možda imate srčani udar. Gotovo 60 posto ljudi dobije srčani udar. Oticanje nogu, i stopala – Ako primetite naglo oticanje spomenutih delova tela možda imate srčani udar. Kratko disanje – Kratki uzdasi i izdasi mogu da budu pokazatelj zastoja srca.

Slabost – Jaka i neobjašnjiva slabost može da se pojavi kao simptom nekoliko dana pre nego što dođe do srčanog udara, ali i neposredno pre njega.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Novi.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.