isprobajte
ZA 14 DANA 10 KILOGRAMA? Da, moguće je, uz pomoć ove dijete! Ali to NIJE SVE
Ako je heljda često na vašem tanjiru i redovno je koristite, ipak bi trebalo paziti na način na koji je pripremate.
Brza dijeta s heljdom je sve što vam treba ako se želite na brzinu uvući u kupaći kostim i rešiti se par kilograma viška, pod uslovom da možete preživeti dve nedelje na ovoj žitarici.
U odnosu na druge žitarice - heljda je niskokaloričan, dijetski proizvod, koji sadrži mnogo proteina, aminokiselina, gvožđa, magnezijuma, kalijuma, fosfora, joda, vitamina B1 i B6. Posle dve nedelje provođenja dijete s heljdom mogu se izgubiti od 7 do 10 kilograma i ujedno pošteno očistiti organizam. Nutricionisti se verovatno krste kad pročitaju ili čuju ovako nešto, ali mnogi koji su je isprobali, kažu da deluje i da je idealna baš za ovo toplo vreme kad i onako nemamo velik apetit, a telo traži puno tečnosti. Pa, ako vam vaše zdravstveno stanje to dozvoljava, a pogled u ogledalo vas već odavno baš ne veseli, možda je ovo rešenje za vas. Ipak, ne zaboravite kako je za zdravo mršavljenje i zdravlje potrebno u svoju svakodnevicu uključiti i malo fizičke aktivnosti.
PRIPREMA HELJDE
Uveče proprženu heljdu u zrnu zalijte nezasoljenom provrelom vodom, ocedite i ponovo zalijte provrelom vodom (tek toliko da je pokrije), poklopite i ostavite preko noći. Ujutro je spremna za upotrebu. Možete pripremiti 1, 2 ili 3 čaše, već prema apetitu.
JELOVNIK DIJETE
Heljdu je dozvoljeno jesti koliko god želite, ali bez začina, soseva i soli (dozvoljen je jedino soja sos).
U toku dana popijte 1 litru kefira (1% - 1,6% m.m.) i pijte najmanje 1,5 litru vode.
Dozvoljena je i kafa, ali ne više od dve šoljice dnevno, bez šećera.
Takođe, poželjno je da četiri sata pre odlaska na spavanje završite s poslednjim obrokom.
U toku dana možete uzimati voće i povrće (jabuke, pomorandže, kupus salatu, zeleno povrće, suve šljive, kašičicu meda). Možete jesti sveže zeleno povrće - spanać, brokoli, kelj, grašak, ali bez soli i drugih začina.
Kada završite s dijetom čišćenje organizma se nastavlja još nekoliko dana, pa nemojte odmah "trčati" na vagu, pričekajte još 3-4 dana da vidite konačne rezultate.
DOBRO JE ZNATI!
Ako je heljda često na vašem tanjiru i redovno je koristite, ipak bi trebalo paziti na način na koji je pripremate. Naime, najbolje je ostaviti je u vodi preko noći, u suprotom ona zadržava fitinsku kiselinu koja u velikim količinama može štetno delovati na organizam.
Heljdino brašno je, pak, zbog procesa fermentacije lišeno ove kiseline, pa ga možete upotrebljavati bez straha - ali ne u ovoj dijeti.
Bonus video:
(Espreso.co.rs/Živim.hr)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!