IMALA SAM 25 GODINA KADA SAM POBEDILA RAK: Odlučila sam da više nikad ne upotrebljavam proizvode sa ovim SASTOJCIMA
Račeli Ajkobel, Foto: Printscreen/Instagram

IZLEČILA SE

IMALA SAM 25 GODINA KADA SAM POBEDILA RAK: Odlučila sam da više nikad ne upotrebljavam proizvode sa ovim SASTOJCIMA

Ono što je naučila podelila je s ostatkom sveta

Objavljeno: 14:37h

Za WhoWhatWear piše da je preuzela kontrolu nad svojim životom i zdravljem, a između konstantnog guglanja, otkrila je da je ono što stavljamo u naša tela jednako važno kao i ono što stavljamo na telo, poput bjuti proizvoda.

Koža je naš najveći organ i ona najviše upija, kaže Račeli Ajkobel. Baš zbog toga odlučila je da baci sve što je nekada koristila i prebaci se na mnogo zdravije preparate. Srećna je, kaže, jer u njenom telu već tri godine nema tragova raka, a veruje da joj njena nova bjuti rutina u tome pomaže. Zato je odlučila da podeli ono što je naučila i upozori na sve potencijalno nezdrave sastojke.

"Šta više nikada neću upotrebljavati?"

Kad je reč o proizvodima koje više nikada neću koristiti, postoje određeni sastojci koji sadrže, a ja ih sada izbegavam, piše devojka za whowhatwear.co.uk. Među njima su parabeni, natrijum lauril sulfat, olovo, veštački parfemi i aluminijum. Ovi sastojci se nalaze u svim vrlo popularnim proizvodima za kožu i telo, u veštačkim dezodoransima, u nekim proizvodima za čišćenje lica, a svime time, kako kaže, koristila se pre svoje dijagnoze.

Upotreba ovih sastojaka može dovesti do stvaranja akni, ali i uticati na vrlo opasne pojave poput disbalansa nivoa estrogena, a to može dovesti do raka. Vrlo je važno, naglašava u svom tekstu Račeli, stalno čitati sastojke na proizvodima i znati da oni prete vašem najvećem organu – koži. BONUS VIDEO: TINEJDŽERI LETELI PO DRUMU! Žestok sudar kamioneta, pravo čudo da NIKO NIJE POGINUO! (VIDEO)

(Espreso.co.rs/Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.