JAJA DRŽITE U VRATIMA FRIŽIDERA: Nakon ovog saveta VIŠE NEĆETE!
Frižider, ilustracija, Foto: Stock

OPREZ

JAJA DRŽITE U VRATIMA FRIŽIDERA: Nakon ovog saveta VIŠE NEĆETE!

Kako biste u potpunosti isključili mogućnost zaraze, jaja nikad ne stavljajte blizu sirovog mesa!

Objavljeno: 16:48h

Kada je reč o skladištenju jaja, oduvek postoji neslaganje oko toga hoće li duže ostati sveža u frižideru ili kuhinjskom ormariću.

Na ovu temu nikad nećete dobiti jedan odgovor. Neko će reći kako je logično da se jaja drže u frižideru jer će se sporije kvariti na nižoj temperaturi, dok će vam drugi savetovati da ih radije držite u kuhinjskom ormariću jer je baš tu idealna temeperatura za njih.

Ono što se sa sigurnošću može reći – jajima nije mesto u vratima frižidera jer se tu brže kvare, upozorava stručnjakinja za skladištenje hrane Vlatka Lake.

Iako na vratima postoji ugrađena polica za jaja, to je najlošiji izbor jer su ondje namirnice najviše izložene promjenama temperature prilikom otvaranja i zatvaranja vrata frižidera.

Lake objašnjava da su jaja najsigurnija na mestu gdje je temperatura stalna.Preporučuje da ih držite u njihovoj kutiji i na polici kuhinjskog ormarića. Takođe se savetuje jaja držati podalje od hrane intenzivnog mirisa, s obzirom na to da je ljuska vrlo porozna, piše The Sun.

Kako biste u potpunosti isključili mogućnost zaraze, jaja nikad ne stavljajte blizu sirovog mesa. Optimalna temperatura na kojoj se održava njihova svežina i kvaliteta je 20 ° C.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Radio Sarajevo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.