BUDITE SE SVAKO VEČE U ISTO VREME? Evo koji organ vam ne RADI! (FOTO)
Evo koji organ vam ne RADI!, Foto: Novi.ba

obratite pažnju

BUDITE SE SVAKO VEČE U ISTO VREME? Evo koji organ vam ne RADI! (FOTO)

Ništa nije za džabe......

Objavljeno:

Prema tradicionalnoj kineskoj medicini, hronični poremećaji spavanja obično su uzrokovani Yin-Yangovom neravnotežom koja je posledica poremećaja toka energije u vašem telu. Ova energija zove se Qi i vjeruje se da se nalazi svuda na Zemlji.

Kada ste u dobrom fizičkom stanju, Qi slobodno teče kroz vaše telo, ali ako imate zdravstvenih problema, verojatno postoji blokada Qi u određenom organu koja vas može probuditi tokom noći.

foto: Novi.ba

Ako se budite između 23 sata i 1 sat

foto: Novi.ba

Ovo vreme povezano je sa žuči. Ovaj organ razgrađuje masnoću koju ste tokom dana uneli u organizam. Buđenje u ovo vreme znači da jedete pretešku i premasnu hranu te da je vreme da promenite prehrambene navike.

Isto tako, buđenje u ovo vreme može značiti i da u sebi zadržavate negativne emocije poput gorčine, gnjeva te osuđivanja sebe i/ili drugih. Vlastite ili tuđe greške drže vas budnima.

Ako se budite između 1 i 3 sata

foto: Novi.ba

U ovo vreme telo osvežava jetru koja je čistač našeg organizma. Buđenje u ovo doba noći može značiti da vam je jetra preopterećena te da radi pojačano. Telo vas upozorava da promenite ishranu i smanjite unos alkohola.

Isto tako, buđenje u ovo vreme vezano je uz negativne emocije pout ljutnje, gneva i krivice zbog čega se teško možete opustiti.

Ako se budite između 3 i 5 sati

foto: Novi.ba

Ovo doba dana povezano je s plućima koja sakupljaju kisik, šalju ga u ostale organe i pripremaju telo za novi dan. U to vrijeme pluća se čiste. Ako se budite između tri i pet u noći, to može biti znak da su vam pluća preopterećena zagađenim vazduhom ili porokom poput cigarete, ali i teškom hranom.

Isto tako, buđenje u ovo vreme povezano je uz osećaj poput tuge i žaljenja što može značiti da vam se u životu dogodilo nešto negativno i depresivno, a što niste u potpunosti prihvatili ili rešili.

Ako se budite između 5 i 7 sati

foto: novi.ba

Ovo vreme povezano je s debelim crevom koje se tada čisti i obnavlja. Ovaj proces vrlo je važan za čitav organizam, a buđenje u ovo vreme može značiti da je telo dehidrirano i da mu fali vode.

Što se emocija tiče, buđenje između 5 i 7 sati ujutro povezano je s osećajim nestrpljenja, praznine i nesigurnosti. Isto tako, to može značiti da vam u životu fali promene, kretanja i ulaganja u sebe.

Pogledajte bonus video:

(Espreso.co.rs /Zadovoljna.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media