SIMPTOM KOJI MORATE PRIMETITI NA VREME: Otkriće da bolujete od ove progresivne  BOLESTI!
Prepoznajte simptome na vreme, Foto: Profimedia

PRVI KORAK U LEČENJU

SIMPTOM KOJI MORATE PRIMETITI NA VREME: Otkriće da bolujete od ove progresivne BOLESTI!

Bol vremenom postaje sve intenzivniji, a evidentni su i problemi s kretanjem

Objavljeno:

Kuk je najveći zglob u ljudskom telu, a kada nastupe bolovi, mnogi odmah ne posete lekara.

Ipak, trebalo bi, jer je to jedan od najčešćih simptoma progresivne bolesti – artritisa, koji za posledicu ima ceo niz promena na zglobovima koje uzrokuju trajnu deformaciju zgloba. Bol vremenom postaje sve intenzivniji, a evidentni su i problemi s kretanjem.

Artritis
Artritis foto: Profimedia

Reumatoidni artritis sastavna je, hronična, autoimuna bolest nepoznatog uzroka koja dominantno zahvata zglobove, a od nje boluje oko 1, do 1,5 posto populacije. Bolest se može pojaviti u bilo kom periodu života, a najčešće u dobi između 20 i 40 godina i tri puta je češća kod žena

Zbog direktnog trenja jedne kosti zgloba o drugu, zglob može početi da okoštava, tj. na njemu se mogu pojaviti koštane izrasline. Pokreti su ograničeni, zglobovi su ponekad bolni i otečeni i ponekad pucketaju pri savijanju. Ustaljeno je mišljenje da je artritis staračka bolest, iako lekari tvrde drugačije.

Bolesti i poremećaji kao što su osteonekroza, tendonitis, burzitis, mogu prouzrokovati bolove u kukovima. Njima su sklone i osobe koje uživaju u adrenalinskim i rizičnim sportovima, a da je zaista reč o ovoj bolesti, može se lako utvrditi rendgenskim snimcima zgloba. Stoga ne odlažite posetu lekaru ako osetite bolove u kukovima.

BONUS VIDEO: UGLAVNOM MEKEĆU, ALI OVA KOZA PROGOVARA! Izjadala se gazdi za sve što je tišti! (VIDEO)

(Espreso.co.rs/Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.