Ovo je prava istina o uticaju mente na gastritis
Gastritis može biti uzrokovan brojnim faktorima, Foto: Pixabay.com

pogledajte

Ovo je prava istina o uticaju mente na gastritis

Dijareja i gastritis su najčešći probavni problemi širom sveta

Objavljeno: 12:27h

Veliki deo svetske populacije pati od nekog hroničnog probavnog problema kojeg je teško ili gotovo nemoguće tretirati. Gastritis može biti uzrokovan brojnim faktorima, ali uglavnom, stanje se javlja usled nezdravog načina ishrane i načina života.

Dijareja i gastritis su najčešći probavni problemi širom sveta. Postoji puno medicinskih tretmana koje ih mogu rešiti, ali one mogu biti skupe i dugotrajne, što ne odgovara svima.

Zbog toga su na internetu rasprostranjeni navodi da je jedan od najčešćih prirodnih lekova protiv probavnih problema menta.

Recept glasi ovako:

Sastojci

3-4 sveža lista mente

Šolja mineralne vode

Priprema:

Napunite vodu u loncu, a zatim dodajte listove mente. Sada prekrijte smesu i ostavite je 10 minuta, zatim procijedite čaj i zadržite tečnost. Pijte 2 čaše dnevno (poželjno nakon obroka) da biste se borili protiv bolova u stomaku, gastrtisa i drugih probavnih problema. Ovaj biljni čaj može smanjiti stres i smiriti vaše živce zahvaljujući njegovim sedativima.

Šta je istina?

Naime, menta je poznata kao aromatična biljka i dobar izvor nutrijenata, poput vitamina A i antioksidanasa. Koristi se hiljadama godina zbog svog osvežavajućeg mirisa, ali i verovanja u zdravstvene koristi njene konzumacije, naročito u pogledu problema s probavom, piše Healthline.

U tekstu o zdravstvenim benefitima metvice na stranici WebMD navodi se da se ova biljka koristi u tradicionalnoj medicini za tretman raznih oboljenja. Međutim, ne postoji dovoljan broj studija provedenih na ljudima koje bi potvrdile dejstvo mente na ljudski organizam, izuzev u olakšavanju probave i ublažavanju sindroma iritabilnih creva (IBS).

Bonus video:

AKO STE ZAVISNIK OD KOFEINA IMAMO REŠENJE! Evo kojih šest stvari će vas razbuditi, popraviti vam raspoloženje i podići energiju! (KURIR TV)

(Espreso.co.rs/Novi.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.