OBRATITE PAŽNJU: Ni slučajno ne kupujte OVU ribu, uništava zdravlje I OPASNA JE PO ŽIVOT!
Foto: Printscreen/Youtube

OPREZ!

OBRATITE PAŽNJU: Ni slučajno ne kupujte OVU ribu, uništava zdravlje I OPASNA JE PO ŽIVOT!

Radi se o ribi izuzetno lošeg kvaliteta

Objavljeno:

Iako se potrošačima svakodnevno savetuje da obrate pažnju na namirnice koje konzumiraju, jedna vest je posebno zabrinula građane.

Naime, svetski mediji objavili su priču o opasnoj ribi "pangasius", koja se može kupiti i u našim prodavnicama po pristupačnoj ceni.

Da li ste znali odakle tačno dolazi ova riba?

Naime, kako pišu svetski mediji, radi se o ribi izuzetno lošeg kvaliteta, koja se proizvodi u Vijetnamu, u ekstremno nehigijenskim uslovima.

Njena prirodna okolina prepuna je bakterija koje veoma lako mogu uticati na razvoj bolesti kod ljudi.

Prema sajtu "dietmindspirit.org" koji se, između ostalog, bavi kvalitetom namirnica koje unosimo u organizam, ovu ribu ne treba nikako koristiti u ljudskoj ishrani, jer je veoma lošeg kvaliteta.

Ova riba se gaji na farmama u reci Mekong, jednoj od najzagađenijij reka na planeti. Prepuna je hemijskih otrova i bakterija jer se uzgaja u industrijski otpadnoj vodi koja čini veliki udeo pomenute reke. Ne postoji ništa prirodno u njoj. Nesrećne životinje hrane se neupotrebljenim ostacima drugih riba, sušenim pa mlevenim kostima, glavama i repovima, pomešanim sa sojinom sačmom. Na ovakav način nastalo je i oboljenje "ludih krava" u Britaniji, kada su goveda hranjena ostacima drugih krava", piše na ovoj stranici.

Pangasijusi rastu četiri puta brže od običnih somova, nije isljučeno da je njihova hrana "nafilovana" kojekakvim sumnjivim hormonima rasta, posebno kad se zna da nema nikakvih zvaničnih regulativa u vezi s njihovom proizvodnjom.

Istraživanja su pokazala da su mnogi koji su jeli ovu ribu, vrlo brzo nakon obroka osetili znake trovanja. Najčešći simptomi su mučnina, povišena telesna temperatura i povraćanje. Zato razmislite dobro da li je niska cena koju plaćate za filete pangasijusa zaista i cena koju ste spremni da platite za zdravlje svoje porodice", piše na sajtu.

Oko upotrebe ove ribe u ishrani je pre nekoliko godina izbio skandal u dve zemlje Evropske unije - Italiji i Francuskoj.

Tamošnji mediji su ovu ribu nazvali "riba prevara", pa je čitava afera oko nje dobila identično ime.

O njoj su pisale sve dnevne novine u pomenutim državama, a televizije su emitovale priloge o njoj u udarnim terminima.

Bonus video

(KURIR TV) URME SU NAJZDRAVIJE VOĆE NA SVETU: Pogledajte deset razloga i ZAŠTO!

(Espreso.co.rs/Novi.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.