NAJBOLJE ZA BUBREGE: Ovi biljni recepti su spas za bolesti bubrega i urinarnoga trakta!
Foto: Printscreen/Youtube

recept

NAJBOLJE ZA BUBREGE: Ovi biljni recepti su spas za bolesti bubrega i urinarnoga trakta!

Bubrezi su važan organ mokraćnoga sistema, a upravo se njima iz našega tela eliminišu toksini

Objavljeno:

Priroda ima lek i za bolesti bubrega. Iskušate li koju od ovih biljaka ili recepata, rezultat sigurno neće izostati.

Bubrezi su važan organ mokraćnoga sistema, a upravo se njima iz našega tela eliminišu toksini. Osim toga, bubrezi proizvode hormone erithropoietina koji stimulišu proizvodnju crvijenih krvnih ćelija, renin koji reguliše krvni pritisak te calcitriol.

Za pravilan rad bubrega važni su vitamini B2, B6 i magnezijum. Neke biljke posebno pogodno utiču na bubrege i njihov rad, a izdvajamo neke od njih:

Čuvarkuća: ova je biljka sjajna za izlučivanje mokraće i čišćenje bubrega. Kako biste pripremili čaj, prelijte dve kašike listova čuvarkuća čašom ključale vode i ostavite da odstoji dva sata, procedite i pijte po četvrtinu čaše, četiri puta na dan, pre obroka.

Maslačak: njegovo je delovanje pročišćujuće, a delotvoran je i koren i list. Ima snažno diuretičko delovanje i deluje blago na čitav urogenitalni trakt.

Zlatnica: biljka zlata vredna, zlatnica je posebno cenjena kod bubrežnih oboljenja. Posebno je delotvorna u kombinaciji sa koprivom o čemu smo već pisali.

Peršun: sjajan je izvor vitamina C, A i K, deluju poput antioksidanata, snažan je diuretik. Mnogi ga nazivaju oazom zdravlja, osobito kada su u pitanju bolesti bubrega ili bešike.

Recept za ublažavanje bolova:

1. Prelijte 3 kašike usitnjenoga korena i suvih listova peršuna s pola litra hladne vode i kuvajte 10 minuta. Kada proključa, poklopite i ostavite da odstoji 15 minuta. Pijte triput dnevno po šolju čaja.

2. Skuvajte 09:00 glavica crvenog luka sa ljuskom u pet litara belog vina dok ne proključa i ispari polovina tečnosti. Procediti, prelijte u manju posudu i kuvajte još sat vremena. Spremite u teglu i pijte svakoga jutra po jednu kašiku na prazan želudac .

Bonus Video:

Igor Ćuzović, zamenik glavnog urednika na portalu Espreso.co.rs, gostovanje na TV Prva

(Espreso.co.rs/Web-Tribune.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.