Masirajte ovu tačku na stopalu SVAKI DAN, 2 MINUTA: Učiniće ČUDO za vaše ZDRAVLJE!
Prema tradicionalnoj kineskoj veštini akupresuri, na našem telu nalaze se brojne tačke čije masiranje pomaže u boljem radu organizma, Foto: Profimedia

PROBAJTE!

Masirajte ovu tačku na stopalu SVAKI DAN, 2 MINUTA: Učiniće ČUDO za vaše ZDRAVLJE!

Pritiskom na svaki prst možete izbalansirati telo i rešiti se određenih tegoba

Objavljeno:

Na našem stopalu nalazi se jedna tačka koja može da utiče na rad organizma i na to kako se osećamo. Postoji razlog zbog koga bi trebalo masirati tačku između nožnog palca i prsta do nožnog palca.

Prema tradicionalnoj kineskoj veštini akupresuri, na našem telu nalaze se brojne tačke čije masiranje pomaže u boljem radu organizma, kao i u tome da se bolje osećamo.

Jedna od tih "magičnih" tačaka nalazi se između nožnog palca i prsta do nožnog palca, zvana "Tai Chong", koju je preporučljivo svaki dan pritiskati ili masirati u malim krugovima oko 2 minuta (možete i 3, 4 puta dnevno). Kako biste tačno odredili gde se ta tačka nalazi, stavite prst po dužini ispod palca i prsta do palca i ispod prsta se nalazi ta tačka. Tačka bi trebalo da bude relativno mekana na dodir. Pritiskanje ove tačke podstiče bolji protok životne energije, u kineskoj drevnoj medicini zvanoj chi, i pomaže kod sledećih zdravstvenih tegoba. - glavobolje i vrtoglavice - zamagljenog vida, crvenih, natečenih i bolnih očiju - mučnine, povraćanja, zatvora i dijareje - ljutnje, razdražljivosti i nesanice

Pritiskanje ove tačke podstiče bolji protok životne energije
Pritiskanje ove tačke podstiče bolji protok životne energije foto: Profimedia

Ova tačka na stopalu zove se LIV 3 (liver 3) i to je tačka meridijana jetre. Osim već nabrojanih simptoma i tegoba koje masiranje ove tačke uklanja, ona će pomoći i kod problema kao što su palpitacija (osećaj preskakanja srca), gorkog ukusa u ustima, regulisanja menstrualnog ciklusa i boli u lumbalnom delu leđa, ističe Petra Butinar, homeopatkinja i vlasnica diplome Međunarodne škole akupunkture, akupresure i elektroakupunkture.

Prema japanskom tumačenju, svaki prst označava jedan deo tela, odnosno organ, psihičko stanje i fizičke simptome. Pritiskom na svaki prst možete izbalansirati telo i rešiti se određenih tegoba.

BONUS VIDEO: OTKRIVAMO NAJBOLJI RECEPT: Od ove maske kosa će vam rasti, neverovatno brzo! IZNENADIĆETE SE

(Espreso.co.rs/Zadovoljna.dnevnik.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.