6 GODINA SMO U BRAKU, A NISMO BILI INTIMNI: On je preživeo najveći pakao za sve MUŠKARCE!
U braku su 6 godina, a nisu imali seks, Foto: Profimedia

ISPOVEST

6 GODINA SMO U BRAKU, A NISMO BILI INTIMNI: On je preživeo najveći pakao za sve MUŠKARCE!

Nedostatak seksa u braku može biti ozbiljan problem

Objavljeno: 17:09h

Iako se jako vole, ovaj bračni par nikada nije probao seks u svojoj vezi. Suprug je toliko očajan da je potražio savet na portalu The Sun, od njihove Kolumnistkinje.

Ovo je njegova priča, a ispod je savet koji je dobio:

Draga Deidre,

Moja supruga dobro izgleda, ima fantastičan smisao za humor i zlatno srce. Ali, seksa među nama nije bilo šest godina, otkako smo se venčali.

Ja imam 57, a ona 55 godina. Upoznao sam je šest meseci nakon što je moja prva žena preminula u saobraćajnoj nesreći. Imali smo predivan brak, naš seksualni život bio je fantastičan i zabavan. Shvatam da sada puno tražim i očekujem.

Moja nova žena je sjajna i znam da sam pravi srećnik što je imam. Puno se grlimo i mazimo, ali nikada nema potpunog seksa. Rekla mi je da će se to promeniti, ali nikada nije. Jako je volim, ali moram da priznam da me sve to jako frustrira.

Iako kaže da je pravi srećnik, seks je ono što ovom muškarcu nedostaje
Iako kaže da je pravi srećnik, seks je ono što ovom muškarcu nedostaje foto: Stock

Savet:

Možda je razlog psihičke prirode ili ona možda strahuje da neće biti toliko dobra u krevetu kao prva žena?

Pobrinite se da zna da je ona vaša sadašnjost i budućnost, a ne druga najbolja žena. Ako to ne pomogne, predlažem da zajedno posetite seks terapeuta.

Život bez seksa je loš za zdravlje

Veći rizik od srčanog udara

Seks je odličan za cirkulaciju, a samim time i za srce. Tokom vođenja ljubavi otkucaji se sa, otprilike, 70 u minuti penju na 150. To je kao dobar trening. Neka istraživanja pokazuju da seks tri puta nedeljno smanjuje rizik od srčanog udara za 50 posto.To znači da život u apstinenciji nije dobar za vaše srce.

Seks tri puta nedeljno smanjuje rizik od srčanog udara za 50 posto
Seks tri puta nedeljno smanjuje rizik od srčanog udara za 50 posto foto: Profimedia

Koža je grublja i lošije izgleda

Znojenje čisti kožu, a seks pomaže da bude elastičnija i samim time izgleda mlađe. Tokom redovnog seksa žene pojačano luče estrogen, koji je odgovoran za reakcije u telu koje daju sjajniju kosu i lepšu kožu.

Bolovi su jači

Seks može umanjiti neke bolove čak nekoliko puta bolje od tableta. Naime, nivo oksitocina u telu poraste pet puta kada doživimo orgazam, a to dovodi do jakog oslobađanja endorfina - tzv. prirodnog opijata koji umanjuje bolove kod glavobolje, artritisa...

 Seks može umanjiti neke bolove čak nekoliko puta bolje od tableta
Seks može umanjiti neke bolove čak nekoliko puta bolje od tableta foto: Shutterstock

Imunitet je sve slabiji

Poznato je da seks jača imunitet, a ako ga nema, imunološki sistem slabi i skloniji smo raznim bolestima - telo ne može da se bori kvalitetno protiv bolesti kao kod redovnih intimnih odnosa.

Hormoni nisu uravnoteženi

Određeni hormoni ispuštaju se tokom i nakon seksa tako da život u apstinenciji može dovesti do nepravilnog nivoa hormona u telu. U nekim slučajevima to vodi naglom gojenjuu ili mršavljenju. Takođe, to može uticati na nagle promene raspoloženja, nervozu...

Život u apstinenciji može dovesti do nepravilnog nivoa hormona u telu
Život u apstinenciji može dovesti do nepravilnog nivoa hormona u telu foto: Profimedia

Samopouzdanje je niže

Nedostatak seksa ruši samopouzdanje, a tada i žene i muškarci znaju da se zapuste. To pak vodi lančanoj reakciji - seksa je sve manje i manje.

Može se razviti depresija

Prema jednom američkom istraživanju, pojedinci mogu pasti u depresiju ako žive bez seksa, a šansa za to je čak dvostruko veća nego kod ljudi koji vode ljubav redovno.

BONUS VIDEO: ŠOK INTERVJU LUKE LAZUKIĆA: Neću više da ćutim odlučio sam da ispričam sve! OVO JE PRAVA ISTINA!

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.