OVO JE PRAVI RAZLOG: Zašto treba pojesti JEDNU jabuku dnevno!
Jedite jednu jabuku dnevno i brzo ćete osetiti poboljšanje, Foto: Profimedia

VOĆE KOJE JE ODLIČAN IZBOR

OVO JE PRAVI RAZLOG: Zašto treba pojesti JEDNU jabuku dnevno!

Grickanje jabuke je dobro kako bi zubi bili aktivni, a takođe sprečava karijes

Objavljeno:

Iako se na prvi pogled čini da jabuka nije dobra opcija kada vam se jede nešto slatko, možda ćete zbog ovih saveta promeniti mišljenje... Tih 120 kalorija predstavljaju istinske benefite za ljudsko telo.

Poboljšavaju osmeh: Grickanje jabuke je dobro kako bi zubi bili aktivni, a takođe sprečava karijes. Naravno, jabuka nije zamena za pranje zuba. Optimalno je prati zube dva puta na dan, ali ako u međuvremenu poželite da očistite zube, jabuka je odličan izbor.

Pomažu u mršavljenju: U samo jednoj većoj jabuci ima čak 5,5 grama vlakana. Jabuke su bogate pektinom, vlaknom koje jako dobro topi masti. Učesnice istraživanja univerziteta Florida u proseku su izgubile oko 3 kilograma kroz godinu dana, a jedina promena bila je što su jele jednu jabuku na dan. Takođe, smanjio im se nivo holesterola u krvi.

Pomažu zdravlju srca: Prema jednoj studiji, osobe koje su svaki dan jele jabuke snizile su nivo LDL-a i to za 40 posto.

Jabuke smanjuju nivo holesterola u krvi
Jabuke smanjuju nivo holesterola u krvi foto: AP

Čine te pametnijom: Ne, ne šalimo se! Podstiču razvoj acetilkolina, neurotransmitera koji prenosi poruke od mozga do moždanih ćelija. Istraživači su zaključili da jedenje ili pijenje soka od jabuke može da poboljša memoriju i održava čoveka bistrijim kroz godine.

Jednostavane su za užinu: Ako osetite da vam je pala energija i pod hitno morate da pojede nešto, jabuka je zdrava opcija. Umesto čipsa i krekera koji su puni nezdravih masnoća, konzervansa i dodataka, nakon jabuke ćete još dugo osećati sitost jer je bogata kalorijama, a sporo troši energiju.

BONUS VIDEO: Dragan Šutanovac i Vesna Rakić Vodinelić, Espreso intervju

(Espreso.co.rs/Miss7.24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.