Ovakvu slatku pastu nikad niste jeli! Karamelizovana do tančina, stigla direktno iz bakine kuhinje
Slatka pasta, Foto: Privatna arhiva

obavezno probajte

Ovakvu slatku pastu nikad niste jeli! Karamelizovana do tančina, stigla direktno iz bakine kuhinje

Obavezno je probajte.

Objavljeno: 11:17h

Ovaj jednostavan, a nesvakidašnji dezert idealan je za sve koji žele da probaju nešto novo i ukusno.

U pitanju je slatka pasta sa karamelizovanim voćem i hrskavim dodatkom: koja pruža neobičan spoj ukusa.

Obavezno je probajte.

SASTOJCI

Pasta
foto: Privatna arhiva

200 g makarona ili neke manje paste po izboru (npr. spiralice, mašnice)

2 zrele, ali čvrste jabuke

2 kašike putera (ili biljnog ulja

2 kašike smeđeg šećera

1/2 kašičice mlevenog đumbira

1/4 kašičice cimeta

100ml mleka

50 g oraha, grubo seckanih

Prstohvat soli

Opciono za serviranje: kugla sladoleda ili malo šlaga.

NAČIN PRIPREME

Skuvajte pastu: Makaronu skuvajte prema uputstvu sa pakovanja. Ocedite je i ostavite sa strane.

Jabuke operite, oljuštite izvadite sredinu i narežite ih na manje kocke ili kriške.

Istopite šećer dodajte mleko i ulje. Dodajte narezane jabuke mleveni đumbir i cimet (ako koristite). Kuvajte i omekšajte.

Mešajte povremeno dok se šećer ne otopi i kruške počnu da dobijaju zlatno-karamel boju, pustite da se krčka 3-5 minuta, dok jabuke ne omekšaju, ali ne postanu previše kašaste.

Sklonite sa vatre. U pastu dodajte jabuke sa karamelom ostavite malo za vrh Dodajte kuglu sladoleda i seckane orahe. Dekorišite i sa grančicom nane. Uživajte u fenomenalnom ukusu

Možete dodati i kuglu sladoleda od vanile, kašiku grčkog jogurta ili malo šlaga za potpuniji doživljaj.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.