Gde se najviše gojite? Odgovor na to pitanje otkriće vam od čega bolujete (FOTO) (GIF)
Foto: profimedia

smršajte lako i brzo

Gde se najviše gojite? Odgovor na to pitanje otkriće vam od čega bolujete (FOTO) (GIF)

Pogrešna hrana, neravnoteža hormona, stres i toksini diktiraju gde će se salo nakupljati

Objavljeno:

5. Naduveni obrazi

Ako imate okruglo lice, podbradak i prvi znaci gojenja vam se javljaju na licu, najverojatniji uzrok je zadržavanje vode. Često sa masnoćama na licu idu i one na vratu, a uzrok je prekomerno pijenje alkohola.

Alkohol dehidrira kožu, a dehidracija povezana s alkoholom izaziva zadržavanje vode u području lica.

foto: giphy

Rešenje:

Smanjite unos alkoholnih pića i podstaknite cirkulaciju na tom području blagim kružnim pokretima nekoliko puta na dan. Započnite od nosa i masirajte prema ka spolja, u smeru ušiju.

- Takve masaže trenutno poboljšavaju protok limfe, koja smanjuje naduvenost. Olakšajte masažu uljem za masiranje namenjenim baš za lice - savetuje refleksolog Paolo Lai.

foto: Thinkstock

6. Široka bedra

Ako imate uzak struk i jaka bedra i uvek kupujete odeću manjeg konfekcijskog broja za gornji, a većeg za donji deo tela tada imate klasičnu kruškoliku građu tela. Za ovaj tip gojenja je glavna genetika, a prednost je ta što su ljudi ove građe tela manje skloniji srčanim oboljenjima.

foto: giphy

Rešenje:

Izbegavanje sojinih proizvoda je jedina stvar u ishrani koju možete promeniti da biste smanjili masnoće na tom delu tela.

Od vežbi odaberite čučnjeve i iskorake jer će oni povećati tonus mišića zbog čega će bedra izgledati uže. Takođe, sve vrste aerobnih vežbi koje ubrzavaju otkucaje srca pomoći će u otapanju suvišnih masnoća.

foto: Thinkstock

(Espreso.co.rs / Izvor: 24sata.hr)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.