Proteinska dijeta je hit u svetu! Ali, možda je bolje preskočiti je ako nećete da se razbolite! (FOTO) (GIF)
Foto: profimedia

MISLITE DA JE MESO ZDRAVO

Proteinska dijeta je hit u svetu! Ali, možda je bolje preskočiti je ako nećete da se razbolite! (FOTO) (GIF)

Čuvajte se modernih dijeta, ovaj popularan način ishrane obećava čuda i neverovatnu promenu, ali vam ozbiljno može ugroziti zdravlje

Objavljeno:

3. Stvara se salo na stomaku Ovakva ishrana ne uzrokuje samo gojenje, već će većina tih kilograma biti pretvorena u salo jer se višak proteina u organizmu pretvara u masti.

foto: giphy

4. Uništavaju se bubrezi Kada se u organizam unose velike količine mesa ili drugih proteina istovremeno se u organizam unosi azot koji se u prirodi nalazi u zasićenim aminokiselinama od kojih su sagrađeni proteini. Kada se pretera sa proteinima opterećuju se bubrezi jer moraju otkloniti višak azota iz organizma.

foto: Thinkstock

5. Javlja se dehidratacija Kada se unosi više proteina treba da se poveća unos tečnosti u organizam, jer višak azota osim što oštećuje bubrege izaziva i dehidrataciju. Velike količine azota su otrovne za organizam zbog čega telo koristi tečnost da bi ga ispralo.

foto: giphy

6. Povećava se rizik od smrtnosti Osobe koje unose samo proteine su sklonije dobijanju kancera od osoba sa uravnoteženom ishranom.

foto: profimedia

7. Osećate mučninu sve vreme Ljudski organizam i probavni enzimi se ne mogu boriti sa velikim unosom proteinskih šejkova, jaja, belog i ostalih mesa. To uzrokuje neredovnu probavu i mučninu, smanjene količine proteina vas mogu osloboditi mučnine.

foto: giphy

(Espreso.co.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.