DA LI VAM NEKAD IGRA OKO? PAZITE DOBRO! Evo šta to zaista znači
Foto: Prodimedia

KAKVA PRIČA

DA LI VAM NEKAD IGRA OKO? PAZITE DOBRO! Evo šta to zaista znači

Konkretni uzroci za igranje ili titranje oka još nisu poznati

Objavljeno:

Reč je o vrlo čestoj pojava koja zahvati ili desno ili levo oko.

Konkretni uzroci za igranje ili titranje oka još nisu poznati, ali smatra se da je glavni uzrok funkcionisanje određenih nervnih područja.

U medicini ovaj fenomen je poznatije pod nazivom "miokimija", odnosno prisilno trzanje očnog kapka, to jest grč očnog mišića.

Titranje mogu za izazovu umor, stres, nedostatak sna, kofein u velikim količinama, nervni poremećaj, dugotrajno gledanje u ekran računara, ali i nedostatak magnezijuma u organizmu.

Uz titranje oka kao i svrab dlanova, vezuju se razni mitovi, a sujeverje vezano za ovu pojavu razlikuje se u različitim delovima sveta. Kod nas mnogi veruju da je titranje levog oka baksuzan znak, dok je za Kineze to znak sreće.

Kina

Titranje u desnom oku smatra se lošim predznakom, a titranje u levom oku je znak dobre sreće. Međutim, kod žena je situacija obrnuta. Takođe, kada titra u donjem levom kapku veruje se da će ta osoba plakati ili da je neko ogovara.

Delovi Afrike

U nekim delovima Afrike veruju da, kada gornji očni kapak titra, to predstavlja znak susreta s nekim neočekivanim. Tamo igranje donjeg kapka znači skoro plakanje.

Indija

Indijci veruju suprotno od Kineza. Titranje desnog oka predskazuje dobre vesti, a levo lošu sreću.

Havaji

Titranje u levom oku Havajcima je znak dolaska stranca, a konstantno titranje tog oka znači propast u porodici.

Bonus video

03:32

OKO MIHOLJDANA - MIHOLJDANSKO LETO: Мeteorolog Ristić otkrio kakve nas temperature očekuju i kada ćemo iz LETA UĆI U PRAVU ZIMU

(Espreso/Srbijadanas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.