SVI MISLE DA JE BOL U SLEPOOČNICAMA OBIČNA GLAVOBOLJA, A DALEKO SU OD ISTINE: Ukoliko ga OSETITE HITNO kod LEKARA
Bol u slepoočnicama, Foto: Profimedia

PAŽNJA

SVI MISLE DA JE BOL U SLEPOOČNICAMA OBIČNA GLAVOBOLJA, A DALEKO SU OD ISTINE: Ukoliko ga OSETITE HITNO kod LEKARA

Ako vas boli u određenom delu glave, najbolje je da se posavetujete sa lekarom šta su najbolje mere

Objavljeno:

Različite glavobolje se različito leče, kada vas zaboli glava ne znači da uvek treba popijete lek, nije isto ako imate migrenu ili bol u slepoočnicama.

U zavisnosti gde i kako se pojavljuje, bol može da se radi o ozbiljnom zdravstvenom problemu. Munjevita glavobolja se pojavljuje kao "iz vedra neba", a maksimalni intenzitet postiže u nekoliko sekundi. To može biti pokazatelj niza zdravstvenih problema, uključujući i krvarenje zbog pucanja krvnog suda u mozgu što je opasno po život.

Glavobolja
foto: Profimedia / Jacob Laugesen / Alamy / Alamy /

Pojavljuje li se glavobolja rano ujutro to svakako treba proveriti kod lekara jer može pokazivati da se radi o tumoru na mozgu, apneji, vrlo visokom krvnom pritisku... Takođe, po savet lekara treba otići i ako se uz glavobolju javljaju promene vida, varenja ili raspoloženja i ako se pojavljuje napetost u vratu ili razdražljivost, ili ako se bol pojavi nakon udarca u glavu, otkriva portal "Diply".

Evo šta zoznačava bol u slepoočnicama

Pojavljuje se ako neko ima poremećaj viličnog zgloba i vodi tenzijskoj glavobolji. Osim bola u slepoočnicama, javljaju se i bolovi uha, lica, poteškoće kod otvaranja i zatvaranja usta, a čuje se i "klik" kad se vilica pomera. Dobro je posetiti lekara.

MALAKSALOST, BOL U MIŠIĆIMA, DEKONCENTRISANOST, NESVESTICA... Dr Milovanović: Ne, nije umor! To su SIMPTOMI posebne BOLESTI:

04:32

MALAKSALOST, BOL U MIŠIĆIMA, DEKONCENTRISANOST, NESVESTICA... Dr Milovanović: Ne, nije umor! To su SIMPTOMI posebne BOLESTI

(Espreso/ 021.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.