UROLOG OTKRIVA KOJI JE NAJZDRAVIJI NAČIN DA MUŠKARCI MOKRE! Većina to radi POGREŠNO, a da ni nema blage veze
Toalet, Foto: Printscreen/TikTok/generationxer

mnogi su u zabludi

UROLOG OTKRIVA KOJI JE NAJZDRAVIJI NAČIN DA MUŠKARCI MOKRE! Većina to radi POGREŠNO, a da ni nema blage veze

Zbog ovog žene polude kad uđu u kupatilo, urolog otkrio najpravilniji način mokrenja za muškarce

Objavljeno:

Naučni stručnjak objašnjava muškarcima kako pravilno da mokre i tvrdi da većina to radi pogrešno. Prema urologu dr. Geraldu Collinsu, neki muškarci nepravilno uriniraju, jer je jedan način mokrenja bolji za higijenu i zdravlje.

Većina radi stvari na svoj način, a o svakodnevnim zadacima, kao što je korištenje WC-a, sigurno previše ne razmišljaju. Prema Collinsu, muškarci bi trebali mokriti sedeći jer je to bolje za higijenu, ali i za zdravlje mokraćnog mehura.

Muškarac na wc šolji
Muškarac na wc šoljifoto: Profimedia

Stručnjak iz bolnice Alexandra u Cheshireu izneo je tu tvrdnju nakon izveštaja o mokrenju muškaraca. U anketi sa više od 7000 muškaraca iz 13 zemalja, statistika pokazuje da muškarci više vole da stoje dok mokre.

Oko 25% Australijanaca svaki put sedne dok mokre, dok 27% to nikad ne čini. Nacija koja je imala najveći broj muškaraca koji uvek sede bila je Nemačka s 40%. U međuvremenu, momci u Singapuru imali su samo 5% onih koji su odlučili da to obave sedeći na wc šolji.

Sada dr. Collins tvrdi da bi više muškaraca trebalo da sede dok mokre, jer je to po njemu najefikasniji način mokrenja. Objašnjava da sedenje osigurava potpuno opuštanje mišića, što olakšava samo mokrenje.

WC šolja
WC šoljafoto: Printscreen/Youtube/HowToTop

Posebno je za starije muškarce korisno da sednu kako bi mokrili, tvrdi dr. Collins.

Prethodno istraživanje potvrđuje tvrdnje dr. Collinsa, s izveštajem iz 2014. u kojem stoji da je korisno sedeti tokom mokrenja. Međutim, ovo istraživanje pokazalo je da se stariji muškarci uopšteno više protive sedenju od mlađih momaka. Neki smatraju da je muževnije mokriti stojeći, donosi Daily Mail.

Interesantno je da čak i na Twitteru žene tvrde da bi više muškaraca trebalo da pokuša da sedne jer to pomaže kod problema s ‘nišanjenjem’, prenosi 24sata.hr.

(Espreso / Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.