NAŠE STARE MAJKE ZNAJU ZA OVAJ TRIK, NOVE DOMAĆICE NE: Rok trajanja brašna se može produžiti na samo jedan način
Brašno i kutlača, Foto: Profimedia

DA LI ZNATE?

NAŠE STARE MAJKE ZNAJU ZA OVAJ TRIK, NOVE DOMAĆICE NE: Rok trajanja brašna se može produžiti na samo jedan način

Brašno se na našem tržištu najčešće može naći u tri osnovna tipa

Objavljeno:

Iako ga obično držimo u ostavi u kuhinji, belo pšenično brašno nakon kupovine bi trebalo da se stavi u zamrzivač na 48 sati kako bi se uništila sva eventualna jajašca štetočina u njemu. Nakon toga brašno se treba staviti u čistu, suvu i hermetički zatvorenu kutiju na tamno i hladno mesto.

Ako takvu kutiju ostavite u frižider, produžićete mu rok trajanja na čak dve godine. U slučaju da brašno planirate da potrošite za godinu dana od otvaranja pakovanja, možete da držati i u ostavi, prenosi Punkufer.

Brašno se na našem tržištu najčešće može naći u tri osnovna tipa, označena brojevima koji pokazuju stepen njegove obrade.

Brašno tip 400 Oštro

Namensko pšenično brašno tip T-400 oštro smatra se najkvalitetnijim belim brašnom jer se proizvodi od samog jezgra zrna žita. Preporučuje se za pripremanje biskvitnog testa, torti i pita, odnosno za sve u šta ide i prašak za pecivo.

Brašno tip 550 Glatko

Brašno tip 550 glatko upotrebljava se za pripremu belog hleba i raznih vrsta finog mlečnog peciva, kolača, domaće testenine i rezanaca. Brašno T-550 bogato je skrobom i proteinima. Pšenično brašno odličan je izvor ugljenih hidrata, najkorisnijeg izvora raspoložive energije u našem telu.

Brašno tip 850

Brašno tip 850, polubelo, sadrži više vitamina, minerala, proteina i celuloznih vlakana od belog brašna, pa je i prehrambeno vrednije, a koristi se za pripremu hleba i peciva, pa ga zovu i hlebno brašno.

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.