TOP 10 ZAČINA koje morate imati u kuhinji, ako ne zbog ukusa, onda zbog ZDRAVLJA! (FOTO)
Foto: Thinkstock

lekovi iz prirode

TOP 10 ZAČINA koje morate imati u kuhinji, ako ne zbog ukusa, onda zbog ZDRAVLJA! (FOTO)

Upotrebom začina sprečavate razne bolesti i upale, jačate organizma, a može vam pomoći i u mršavljenju

Objavljeno: 17:36h

Kapar

Kopar ili kapar je bogat fitonutrijentima, antikosidansima i uljima, koji imaju antibakterijsko delovanje. Izvor je kalcijuma, magnezijuma i mangana, prehrambenih vlakana i gvožđa. Odličan je dodatak u pripremi raznih umaka. Koristi se i kao dodatak salatama, jelima od ribe i kiselim marinadama. Jača otpornost na bolesti i deluje protiv infekcija.

foto: profimedia

Korijander

Zahvaljujući visokom sadržaju flavonoida ima jaka antioksidativna svojstva čime deluje protivupalno. Važnost antioksidativnog delovanja je u zaštiti organizma od delovanja slobodnih radikala za koje je poznato da učestvuju u nastanku raznih oboljenja. Sadrži i dodecenal koji ima antimikrobna svojstva. Dobar je uz piletinu i kao dodatak u prelive ili umake.

foto: profimedia

Biber

Biber daje jačinu jelima, a pogotovo mesu, jajima i pečurkama kojima naglašava ukus. Najbolji način primene je sveže mlevenog ga dodati u jelo neposredno pre posluživanja. Dodajte ga namazima, marinadama i prelivima za salatu. Ima jaka antioksidativna elovanja, a poznat je i kao dobar karminativ, odnosno supstanca koja pomaže u sprečavanju gasova u crevima.

foto: Thinkstock

Bonus video:

Šta omiljena seks poza govori o vama?

Čini se da o vašoj ličnosti mnogo toga može reći i vaša omiljena poza u krevetu i to ne samo o vašim osobinama, već i o vašim navikama i emocijama, pa i kakvi ste u svakodnevnom životu.

(Espreso.co.rs / Izvor: 24sata.hr)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.