DANAS NAPRAVITE ČORBICU SA PILEĆOM DŽIGERICOM KOJA JE JAKO JEFTINA, A NEMA ZDRAVIJE OD NJE: Ugrejaće vas odmah!
Čorbica s pilećom džigericom, Foto: PRINTSCREEN/YOUTUBE/HOME KITCHEN WITH DANNY

ukusna!

DANAS NAPRAVITE ČORBICU SA PILEĆOM DŽIGERICOM KOJA JE JAKO JEFTINA, A NEMA ZDRAVIJE OD NJE: Ugrejaće vas odmah!

Džigerica spremljena na ovaj način neće biti žilava već će se topiti u ustima, a sve to jer se pre stavljanja u čorbu potapa u mleko na pola sata!

Objavljeno:

Zdrava, ukusna, ekonomična, napravljena od jeftinih i jednostavnih sastojaka. Ovu čorbu ćete zavoleti na prvi zalogaj.

Džigerica spremljena na ovaj način neće biti žilava već će se topiti u ustima, a sve to jer se pre stavljanja u čorbu potapa u mleko na pola sata.

Sastojci:

700 g pileće džigerice

3 šargarepe

1 crni luk

2 čena belog luka

1 paprika

1 litar bujona

500 ml vode

80 g pirinča

200 ml mleka

maslinovo ulje

so, biber, peršun

120 ml pavlake za kuvanje

2 žumanceta

Priprema:

Džigericu potopite u mleko na pola sata kako bi omekšala. Šargarepu narendajte i propržite sa crnim i belim lukom. Posolite, dodajte papriku. Zatim dodajte džigericu koju ste isprali vodom nakon mleka. Dinstajte oko 5 minuta pa dodajte vodu i bujon. začinite. Kuvajte 15 minuta na laganoj vatri. Žumanca umutite sa pavlakom i 250 ml vode, Dodajte ih u čorbu. Kuvajte 2 minuta na laganoj vatri. Pospite peršunom.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.