SRBI NE VOLE ČORBU OD BROKOLIJA JER NE UMEJU DA JE SPREMAJU: Ako uradite samo 1 STVAR, biće vam slađa od PEČENJA!
Potaž od brokolija, Foto: Virginija Vaidakaviien / Alamy / Alamy / Profimedia

Probajte i vi

SRBI NE VOLE ČORBU OD BROKOLIJA JER NE UMEJU DA JE SPREMAJU: Ako uradite samo 1 STVAR, biće vam slađa od PEČENJA!

Napravite ukusan i hranljiv obrok

Objavljeno:

Brokoli sadrži sve potrebne vitamine i minerale za zdravlje našeg organizma. On je odličan izvor vitamina. Ima skoro 2.5 puta više vitamina C nego citrusi (pomorandža, limun, grejp itd.). Najbolje je jesti sirovi brokoli ili pripremljen na pari. Ako ga kuvate, vodite računa da vreme termičke obrade bude što kraće. Što duže kuvate brokoli, manje vrednih sastojaka ostaje!

Sastojci:

1 glavica brokolija

1 crni luk

1 šargarepa

1 krompir

malo pavlake za kuvanje

so, biber

1 / 6 Foto: Printscreen/Youtube/ Kuham ja, kuhaš ti

Priprema:

Luk, šargarepu i krompir očistite i iseckajte. Ubacite u šerpu i skuvajte. Pred kraj kuvanja dodajte cvetove brokolija jer njemu treba najmanje vremena da se termički obradi. Kada omekša štapnim mikserom umutite ili prebacite u blender pa izmiksajte. Nakon što je čorba postala krem, začinite, dodajte pavlaku i krčkajte par minuta. Nakon toga servirajte.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.