OVE NAMIRNICE SU SMRT ZA BUBREGE! Utiču LOŠE na njihov NORMALAN RAD, posebno izbegavajte JEDNU
Bubrezi, Foto: Printscreen/Youtube

OPREZ

OVE NAMIRNICE SU SMRT ZA BUBREGE! Utiču LOŠE na njihov NORMALAN RAD, posebno izbegavajte JEDNU

Ako želite da vaši bubrezi budu zdravi i bez problema, onda ove namirnice nemojte konzumirati svakog dana..

Objavljeno:

Pored jetre, bubrezi su glavni filteri našeg organizma koji čiste sve što se nalazi u našem telu i koji toksine odvajaju i šalju u mokraću pomoću koje ih izbacujemo.

Međutim, naše filtere mi teško možemo zameniti, pa je zato od ključnog značaja da ih sačuvamo i da o njima vodimo računa kako bi nas bolje i duže služili.

Da bi naši bubrezi bili dugotrajniji, moramo se hraniti kvalitetnim namirnicama koje ne stvaraju prevliki stres na ove organe. Zato smo odlučili da vam skrenemo pažnju na hranu koja ugrožava bubrege i koja može dovesti do toga da oni nepravilno rade, pa čak i da otkažu.

Ova hrana nije nezdrava i sadrži dosta minerala i vitamina koji su korisni, ali ako se konzumira svkaodnevno i u velikim količinama, može škoditi bubrezima.

Bubrezi
foto: Printscreen, Ilustracija

Avokado

Iako je ovo voće koje je prepuno vitaminima i dobrim vlaknima, u avokadu se nalaze velike količine Kalijuma, koji može biti štetan za bubrege. Kalijum je potreban našem telu za normalno funkcionisanje, ali prevelike količine mogu dovesti do nepravilnog rada srca, grčenja mišića i slabog rada bubrega.

Meso

Životinjski proteini teško prolaze kroz naš metabolizam, a ako unosite previše ovakvih proteina, vaši bubrezi će se mučiti da ih prerade, pa mogu otkazati ili stvarati bolne probleme.

So

Svi znaju da je so glavni neprijatelj bubrega i to je nešto što u svakoj meri morate izbegavati. Sva slana hrana stvara potencijalnu opasnost za vaše bubrege, pa ako želite da budete zdravi, izbegavajte slane stvari i pijte dosta vode.

Banane

Baš kao i avokado, i banane su neverovatno korisne i zdrave, ali zbog velike koncentracije Kalijuma nije preporučljivo da ih jedete svakog dana.

Mlečni proizvodi

Znamo da je teško da se odviknete od mlečnih proizvoda poput mleka, sira i kajmaka, ali oni u svom sastavu sadrže fosfor koji može začepiti bubrege i na taj način ih opteretiti. Zato izbegavajte da mlečne proizvodete jedete svakodnevno, a ako baš morate, onda ih jedite u malim količinama.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.