Koja je razlika između obične i himalajske soli? Koja je zdravija i zašto? (FOTO) (GIF)
Foto: Thinkstock

Koju ćete koristiti?

Koja je razlika između obične i himalajske soli? Koja je zdravija i zašto? (FOTO) (GIF)

Sigurno ste čuli za praznoverje da prosuta so donosi nesreću, a obzirom na to da je nekada davano bila itekako skupa, ne čudi da se to smatralo lošim znakom
Objavljeno:

Kuhinjska so kod prerade je obogaćena jodom pa je sigurno lošiji izbor zbog zdravlja štitne žlezde. Takođe je najmanje popularna jer se prerađuje na visokoj temperaturi pri čemu gubi sva svojstva.

foto: profimedia

Možda se zato puno ljudi na kraju odlučuje za morsku so budući da se čini kako će za razmeru cene i kvaliteta dobiti najbolje.

foto: giphy

Bez obzira na to za koju se so odlučite, ne treba zaboraviti da dnevna preporuka unosa u organizam ne uključuje više od jedne kašičice, a to je lako prekoračiti, posebno ako se ne hranite zdravo i često birate prerađene namirnice.

foto: Thinkstock

Bonus video:

Jedemo je svakog dana, a nismo svesni koliko je ta namirnica opasna po zdravlje! Verovatno ste već više puta čuli da pšenica nije dobra za vaše zdravlje, ali ste nastavili da jedete proizvode koji se prave od njenog brašna. Razmislite još jednom nakon što vidite šta sve ova namirnica može da učini vašem telu.

(Espreso.co.rs / Izvor: tportal.hr)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.