OVAJ SIMPTOM IMA ČAK 90 ODSTO LJUDI: Jasno pokazuje na OVU FALINKU I NIMALO NIJE DOBRO
Ilustracija, Foto: Kurir televizija

deficit vitamina

OVAJ SIMPTOM IMA ČAK 90 ODSTO LJUDI: Jasno pokazuje na OVU FALINKU I NIMALO NIJE DOBRO

Nizak nivo ovog vitamina sa sobom nosi određene posledice

Objavljeno:

Vitamin B12 ima mnoge važne uloge u telu, a samo neke od njih su to što pomaže u proizvodnji crvenih krvnih zrnaca, podstiče nervni sistem i bori se protiv umora. Nizak nivo ovog vitamina usporava te procese, što sa sobom nosi i određene posledice.

Jedan od glavnih znakova nedostatka ovog vitamina u našem organizmu je umor. Dugotrajni umor koji ne jenjeva koliko god svom telu pružili odmora. On može posebno biti izražen ujutru, kada se probudite nakon dobrog sna i ubrzo zatim shvatite da ste i dalje umorni.

Vitamin D, Vitamin, Vitamini, Kapsule, Tablete, Lekovi, Lek
foto: Profimedia

Prema podacima istraživanja, 96 odsto ispitanika prijavilo je "neuobičajeni umor", dok je 86 odsto njih izjavilo da se "budi umorno". Ostali pokazatelji uključuju glositis - upalu jezika, gubitak kose, afte u ustima ili zamagljen vid.

Najbogatiji izvori B12 nalaze se životinjskim izvorima hrane, poput mesa, ribe, školjki, a zatim i u mleku i mlečnim proizvodima kao i jajima. Takođe, postoje i biljni izvori vitamina B12, koji uključuju ekstrakt kvasca, obogaćeno biljno mleko i žitarice koje najčešće konzumiramo za doručak.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.