EVO KOJE 4 VRSTE MESA IZUZETNO NEGATIVNO UTIČU NA ORGANIZAM: Iznenađujuće, ovo je OTROVŠTINA!
Kobasice, Foto: Profimedia

ZDRAVLJE

EVO KOJE 4 VRSTE MESA IZUZETNO NEGATIVNO UTIČU NA ORGANIZAM: Iznenađujuće, ovo je OTROVŠTINA!

Odrezak, recimo klasični ribeye, sadrži 11 grama zasićene masti i jedan gram transmasti po porciji od 115 grama, dok file minjon ima 10 grama zasićenih masti po porciji od 115 grama

Objavljeno:

Holesterol, takozvani tihi ubica, zajedno s masnim naslagama, najčešći je uzrok infarkta.

On se nakuplja na zidovima arterije i uzrokuje krvne ugruške, koji kasnije izazivaju srčani udar, dok krvni ugrušci u mozgu ili na putu do mozga uzrokuju moždani udar.

Međutim, holesterol se lako može kontrolisati i iako zvuči zabrinjavajuće, on se za razliku od dosta drugih štetnih materija može suzbiti zdravijom ishranom, vežbanjem, nepušenjem, prestankom konzumacije alkohola i regulacijom težine.

A JESTE LI ZNALI KOJA NAMIRNICA ODLIČNO UBIJA HOLESTEROL?!

Isto tako, ogromnu ćete uslugu učiniti svom telu ako iz ishrane izbacite ove četiri vrste mesa, odnosno odrezak, jagnjetinu, svinjska rebra i kobasice.

Zašto nije zdravo?

Pa krenimo redom. Odrezak, recimo klasični ribeye, sadrži 11 grama zasićene masti i jedan gram transmasti po porciji od 115 grama, dok file minjon ima 10 grama zasićenih masti po porciji od 115 grama.

1 / 4 Foto: Profimedia

Iako mnogi ne bi rekli, ali jagnjetina takođe nije baš najzdravije meso. I ona spada u crveno mesto jer sadrži veliku količinu mioglobina. Jagnjetina po porciji od 115 grama sadrži oko 11 grama zasićenih masti, dok jagnjeće lopatice i kotleti sadrže po devet grama u spomenutoj porciji.

Preporučuje se i da crveno meso ne konzumirate više od jednom nedeljno, a naročito ako imate povišen holesterol ili istoriju kardiovaskularnih bolesti u porodici. Tada se čak preporučuje i potpuno izbacivanje ove namirnice.

Svinjska rebarca su možda i najukusnija, ali ona su toliko masna da se to na njima čak i golim okom može videti. Unosom 115 grama u organizam unosite 13 grama zasićenih masti

I ubedljivo najgore što možete uneti u sebe su kobasice. Kobasice su mesna prerađevina i suhomesnata kobasica sadrži šest grama zasićenih masnoća po porciji od 50 grama, ali sadrži i od 350 do 500 miligrama natrijuma.

(Espreso / Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.