IZDAT CRVENI ALARM! Ovo će se desiti SA VAMA AKO STALNO JEDETE GROŽĐE
Ilustracija, Foto: Rina

koliko je zdravo?

IZDAT CRVENI ALARM! Ovo će se desiti SA VAMA AKO STALNO JEDETE GROŽĐE

Redovno konzumiranje grožđa moglo da produži četiri do pet godina života

Objavljeno:

Septembar, poznat i kao mesec grožđa samo što nije došao, a osim što je ova voćka prava poslastica na trpezi, takođe ima i brojne zdravstvene prednosti.

Nedavno istraživanje je pokazalo da svakodnevno unošenje barem jednog većeg grozda smanjuje nivo holesterola i takođe povećava antioksidativne molekule, što automatski znači da produžava životni vek.

Iako je studija rađena na miševima (koji sa ljudima dele gotovo 90 odsto zajedničkog DNK), doktor Džon Pecuto je otkrio da bi redovno konzumiranje grožđa moglo da produži četiri do pet godina života.

Grožđe
foto: Printscreen

Zbog čega je još grožđe zdravo i zašto se baš ono smatralo "hranom bogova"? Prema rečima nutricionistkinje Laure Mekdermot, grožđe je bogato antioksidansima i vitaminima, a takođe poseduje i fitonutrijente koji pomažu ćelijama DNK da ostanu zdrave, a samim tim i celokupnom organizmu. Antioksidansi u kombinaciji sa uravnoteženom ishranom "bore se" protiv slobodnih radikala koji predstavljaju jedan od vodećih uzročnika starenja kože.

Takođe, ova "hrana bogova" pomaže i u regulaciji nivoa šećera u krvi i štiti zdravlje srca. Savet nutricionista jeste da dnevno konzumirate najviše dve šake grožđa, odnosno dva grozda kako biste zadovoljili vaše dnevne zdravstvene potrebe.

(Espreso/Novi)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.