5 NAČINA DA SNIZITE PRITISAK BEZ LEKOVA PO VRUĆINI! Brojke će same da padaju
Pritisak, Foto: Profimedia

ZDRAVLJE

5 NAČINA DA SNIZITE PRITISAK BEZ LEKOVA PO VRUĆINI! Brojke će same da padaju

Lekari su otkrili nekoliko neobičnih načina koji će pomoći da snizite pritisak kad su napolju velike vrućine i to bez lekova!

Objavljeno:

Kako sniziti pritisak bez lekova i kad je napolju vrelo?

Drastične promene temperatura, smene sunčanih i kišnih dana nisu neobični za leto, a sve to utiče na naše zdravstveno stanje. Promene atmosferskog pritiska takođe utiču na disbalans pritiska u krvi, što je posebno opasno za osobe koje boluju od kardiovaskulatnih tegoba, kao i hronične bolesnike i starije osobe. Hipertenzija je ozbiljno i opasno stanje koje može da ima fatalne posledice, ukoliko se ne leči pravovremeno.

Lekari su otkrili nekoliko neobičnih načina koji će pomoći da snizite pritisak kad su napolju velike vrućine i to bez lekova!

Najbrži, najefikasniji i najlakši način za smanjenje pritiska je upotreba hladne vode. Kad kažemo upotreba, mislimo i na konzumaciju, ali i kupke koje pomažu. U hladnoj vodi možete da potpite noge, ruke, da se umijete, tuširate, a sve to pomaže da uranotežite krvni pritisak.

Ako ne postoji način da se celi istuširate, onda stavite unutrašnju stranu nadlanica pod mlaz hladne vode. Držite tako 2-3 minuta. Ako ste u mogućnosti, možete da hladite ruke čak do laktova, a svakako i osvežite lice.

1 / 3 Foto: Profimedia

Takođe, da biste smanjili pritisak, možete da pijete čaj od nane ili mineralnu vodu sa medom i limunovim sokom. Čaša ovog pića će vratiti pritisak u normalu za 20 minuta. Pritisak treba da padne za 15-20 jedinica.

Treći način je priredite hladnu kupku za ruke. Temperatura vode treba da bude 45 stepeni, a ruke držite potpoljene najmanje 10 minuta.

Ako vam je pritisak skočio, pokušajte da se opustite. Zadržite dah na svakom izdahu 8-10 minuta, ponovite 3 minuta. Ovo će pomoći da se vrednosti smanje na 30 jedinica.

Čim osetite da je pritisak počeo da se menja i raste, nemojte da paničite. Lezite na krevet, popijte čaj od valerijane ili neke druge umirujuće biljke. Ako imate cveklu u kući, iscedite sok i popijte, ovo je još jedan dobar način da snizite pritisak.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.