SRBI ŽIVE NA OVOM VOĆU, A NEMAJU POJMA ŠTA RADI ORGANIZMU: I to sa samo 1 šakom
Voćna salata, Foto: Printscreen/Youtube/ Sašina Kuhinja

savet

SRBI ŽIVE NA OVOM VOĆU, A NEMAJU POJMA ŠTA RADI ORGANIZMU: I to sa samo 1 šakom

Pojedite šaku kupina dnevno i 4 sjajne stvari dogodiće se u organizmu.

Objavljeno:

Počela je sezona sočnih kupina, voće slatko-kiselkastog ukusa u kojem rado uživamo u svežem stanju, ali iga koristimo i u pripremi džemova, sokova, slatkog i drugih kulinarskih delicija. Ova letnja namirnica je neverovatno zdrava, sadrži malo kalorija, ima zdrav šećer, a samo jedna šaka kupuna dnevno obiluje vlaknima, moćnim antioksidantima, kalcijumom, magnezijumom i vitaminom C. Kada ih pojedete, znaćete da ste učinili nešto sjajno za svoje zdravlje.

Kupine
foto: Profimedia

Donsimo vam blagodeti koje kupine imaju po zdravlje - posle ovoga češće ćete želeti da ih jedete:

1. Mršavljenje - Kupine ne sadrže masnoće, nemaju dodanih šećera i niskokaloripčne su. Bogate su vlaknima, zasitiće vas, ali će povoljno uticati na probavu. Uz to, vlakna koja sadrže mogu pospješiti osjećaj sitosti, a to pomaže u održavanju zdrave tjelesne težine.

2. Jačaju imunitet - Izuzetno su bogate vitaminom C koji je važan za imuni sistem. Jedna šoljica svežih kupina sadrži 30 mg vitamina C, što je više od 30 odsto dnevno preporučene količine tog vitamina.Takođe, bogata je antioksidantima koji su štit protiv oboljenja i upalnih procesa u organizmu.

3. Pozitivno utiče na funkcionisanje creva - Povoljno utiče na nivo pozitivnih bakterija u crevima i tkao podstiče zdravlje sistema organa za varenje, kao i celog organizma. Kupine mogu podstaći zdrav mikrobiom creva.

4. Poboljšava koncentraciju i pamćenje - Namirnice koje su prirodno ljubičaste ili tamnocrvene boje, sadrže polifenol antocijanin koji je prisutan i u sastavu kupine. Istraživanja pokazuju da to može povoljno uticati na pamćenjenje, pažnju, koncentraciju. Kupina je hrana za mozak, pa tokom učenja ili posla grickajte ovo slasno i nedoljivo bobičasto voće.

(Espreso/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.