IMATE VISOK PRITISAK? Ova pića OBAVEZNO IZBEGAVAJTE! Jedno je NAJOPASNIJE
Koktel, Foto: Profimedia

rizično

IMATE VISOK PRITISAK? Ova pića OBAVEZNO IZBEGAVAJTE! Jedno je NAJOPASNIJE

Poznato je da vas alkoholna pića mogu koštati života.

Objavljeno:

Iako nas letnje vrućine mame da se tokom vrelih večeri rashladimo uz neki koktel, nisu svi zdravi i ne preporučuju se svima.

Za ljude s visokom pritiskom nije preporučljivo da piju alkohol, naročito ne ovih pet alkoholnih vrsta pića.

Pića pomešana s gaziranim sokovima

Pića kao džeger, štok, pelin kola ili votka sprajt vrlo su popularna, ali jako štetna jer šećer koji se nalazi u gaziranim sokovima može povećati krvni pritisak, tvrde stručnjaci, piše Eatthis.com, a prenosi N1.

Bloody Mary

Iako se pretpostavlja da je ovaj koktel zdraviji zbog povrća, to nije tako. Naime, sadrži puno natrijuma koji može da poveća krvni pritisak, naročito kod osoba koje su osetljive na ovaj mineral.

Desertni kokteli

Kokteli koji sadrže sladoled imaju veliku količinu zasićenih masti pa nisu nikako zdravi za osobe s visokim krvnim pritiskom.

Margarita, Koktel, Piće, Alkohol
foto: Profimedia

Margarita

Margarita je još jedan koktel koji kao kombinacija šećera i natrijuma ima negativan efekat na krvni tlak. Preporučuje se da naručite klasični koktel margarita koji se priprema sa svežim sokom od limete i tražite piće bez soli na rubu čaše.

Dirty Martini

U ovom koktelu primaran je alkohol pa ima veći negativni efekat na krvni pritisak nego pića s manjim procentom alkohola.

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.