AKO JEDETE PREVIŠE BBELOG LUKA MOŽETE SEBI UGROZITI ŽIVOT! Saopštenje je stiglo diretno iz HITNE POMOĆI
Beli luk kao deo svakog rućka, Foto: Profimedia

PAZITE SE

AKO JEDETE PREVIŠE BBELOG LUKA MOŽETE SEBI UGROZITI ŽIVOT! Saopštenje je stiglo diretno iz HITNE POMOĆI

Beli luk je zdrava namirnica koja je u skoro u svakom jelu mirođija

Objavljeno:

Moćno dejstvo belog luka već je svima poznato, pa ga narod koristi u najrazličitije svrhe - za jačanje imuniteta, borbu protiv virusa, ali i obaranje visokog pritiska. Popularni recepti su preplavili internet, a na opasnost koja se krije iza neselektivne primene upozorila je dr Ivana Stefanović iz Hitne pomoći u Beogradu.

"Mnogo poziva dobijamo od pacijenata koji imaju tegobe zbog visokog pritiska, ali često ustanovimo da nisu uzimali adekvatnu terapiju", rekla je dr Stefanović u Jutarnjem programu RTS. "Nipošto ne treba na svoju ruku smanjivati ili povećavati doze, a naročito ne treba koristiti prirodna lekovita sredstva bez konsultacije sa lekarem.

Imali smo slučajeve da ljudi čitaju razne savete na internetu i primenjuju ih, a onda nam se javljaju sa raznim simptomima. Tako se raširio neki recept po kojem treba gutati po ceo čen belog luka. To za posledicu ima užasne bolove u želucu, treba nam vremena da ustanovimo otkud te tegobe, a onda otkrijemo da su gutali beli luk. To može da ih dovede dotle da budu disfunkcionalni i po 48 sati", upozorila je dr Stefanović. Ona podseća da se i o narodnim lekovima treba posavetovati sa lekarem.

Beli luk možete uzimati i pečeni, a kako da ga pripremite, pogledajte u video snimku!

(Espreso/Lepa i Srećna)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.