JEDINI NAČIN DA ODMRZNETE MESO, A DA SE NE POKVARI UKUS: Srbe će ovo baš zanimati
Foto: Printscreen/Youtube/leckere Küche

vaŽno

JEDINI NAČIN DA ODMRZNETE MESO, A DA SE NE POKVARI UKUS: Srbe će ovo baš zanimati

Ovo su najbolji načini da zamrznuto meso zadrži dobar ukus i nakon odmrzavanja

Objavljeno:

Većina ljudi izbegava zamrzavanje mesa jer nakon odmrzavanja može se desiti da izgubi dobar ukus. Ako želite da se meso odledi na najprirodniji način, stavite ga u frižider i zaboravite na njega nekoliko sati. Kod ubrzavanja čitavog procesa pomoći će vam hladna vode i mikrotalasna pećnica.

Jela ispadaju bolja kada ih pripremate od mesa koja su na sobnoj temperaturi. Obzirom da je teško kupovati sveže meso za pripremu baš svakog obroka, neke komade mesa morati odmrznuti pre nego što ih upotrebite.

Ovo su najbolji načini da zamrznuto meso zadrži dobar ukus i nakon odmrzavanja:

1. Hladna voda

Da odmrznete zaleđeno meso u hladnoj vodi biće vam potrebno manje vremena nego u frižideru, a hladnoća vode sprečiće pojavu opasnih bakterija u čitavom procesu. Da bi odledili meso na ovakav način na ovakav način za pola kilograma piletine, biće vam potrebno oko sat vremena.

Ovaj pooces zahteva malo više brige od odleđivanja u frižideru i mikrotalasnoj pećnici, jer vodu treba menjati svakih 15 minuta do pola sata. Takođe, meso treba staviti u plastičnu kesicu koja će sprečiti kontakt između vode i mesa, i tako smanjiti šanse za kvarenje mesa.

2. Mikrotalasna pećnica

1 / 6 Foto: Emilija Jovanović

Najbrži način za odmrzavanje mesa koje ne zahteva previše pažnje je u mikrotalasnoj. Odmrzavanje u mikrotalasnoj pećnici bi moglo delimično da skuva površinski sloj mesa, što ne mora biti velik problem ako ga odmah upotrebite za pripremu jela.

Meso odmrznuto u mikrotalasnoj ne bi se smelo da stoji sa strane, jer se u toplim delovima mogu stvoriti štetne bakterije. Meso nemojte zaleđivati u plastičnim i penastim pakovanjima, niti odleđivati u takvom pakovanju u mikrotalasnoj, jer u kontaktu s visokim temperaturama ona ispuštaju štetne čestice.

3. Odleđivanje u frižideru

Planirajte obroke unapred, pa meso iz zamrzivača stavite u frižider nekoliko sati pre spremanja. Odmrzavanje mesa u frižideru je najbolja i najsigurnija metoda koja postoji. Uz to, ovako odleđeno meso možete držati u frižideru još nekoliko dana pre nego što morate da ga potrošite.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.