TVRDE DA OVAJ ČAJ SNIŽAVA PRITISAK I ČISTI MASNOĆE U KRVI: Samo 2 šolje DNEVNO su dovoljne da OJAČATE SRCE
Ilustracija, Foto: Profimedia

zdravlje iz prirode

TVRDE DA OVAJ ČAJ SNIŽAVA PRITISAK I ČISTI MASNOĆE U KRVI: Samo 2 šolje DNEVNO su dovoljne da OJAČATE SRCE

Istraživanje sprovedeno na životinjama pokazalo je da ekstrakt divlje majčine dušice spušta visok pritisak i usporava rad srca

Objavljeno:

Čaj koji je dostupan kod nas i ne košta mnogo može biti pravi saveznik u borbi protiv dva najčešća stanja organizma, koja ni ne primetimo dok nam ne naprave problem. Čaj od majčine dušice spušta pritisak i holesterol, evo kako deluje!

Čaj od majčine dušice, najpre, sadrži antioksidante i polifenole koji su dragoceni za sprečavanje štete na našim ćelijama. Spušta sistolni, odnosno gornji pritisak, koji se meri u krvnim sudovima u trenutku kada srce pumpa. On se smatra važnijim u proceni stanja pritiska od donjeg, odnosno dijastolnog, koji se meri kada srce miruje.

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/DOORS OF HEALTH

Istraživanje sprovedeno na životinjama pokazalo je da ekstrakt divlje majčine dušice spušta visok pritisak i usporava rad srca.

Majčina dušica smanjila je značajno pritisak i vaskularni otpor kod životinja koje su imale hipertenziju, što je čini korisnim suplementom za kardiovaskularne intervencije”, navode naučnici.

Konzumiranje ekstrakta ove biljke povećalo je i nivo HDL holesterola, odnosno “dobrog” holesterola koji pomaže telu da se reši molekula “lošeg” LDL holesterola. Majčina dušica sadrži još blagotvornih sastojaka, koji je čine dobrom za jačanje imuniteta:

  • Vitamini A, C, E i K
  • Kalcijum
  • Kalijum
  • Željezo
  • Fosfor

Napomena: Ovaj čaj nije zamena za lek, ukoliko imate tegobe obratite se lekaru.

(Espreso / jednaistina)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.