UZ 1 PRIRODAN NAČIN REŠIĆETE SE OSA JEDNOM ZA SVAGDA: Nema nikakvih HEMIKALIJA, bežaće ODMAH OD VAS
Osa, Foto: Printscreen/Youtube/ZAUVEK ZDRAVI

SPAS

UZ 1 PRIRODAN NAČIN REŠIĆETE SE OSA JEDNOM ZA SVAGDA: Nema nikakvih HEMIKALIJA, bežaće ODMAH OD VAS

Mesta gde se ose “okupljaju” poprskajte mešavinom vode i ulja od nane u razmeri 1: 5, i to prsnite u vazduh, a ne direktno na površinu

Objavljeno:

Kada su ose u pitanju, sa njima nikako ne želite da imate posla kada su "ljute" jer tada postaju opasne po okolinu.

Umesto da koristite razne hemijske preparate koji ne garantuju uspeh, Najžena predlaže nekoliko prirodnih i jednostavnih načina da rešite problem sa osama.

1 / 5 Foto: Printscreen/Youtube/ZAUVEK ZDRAVI

Mirisne biljke ili eterična ulja Mesta gde se ose “okupljaju” poprskajte mešavinom vode i ulja od nane u razmeri 1: 5, i to prsnite u vazduh, a ne direktno na površinu. Nana u saksiji će takođe oterati ove insekte. Pomažu i citronela, majčina dušica, karanfilić i geranijum. Možete koristiti sveće sa mirisom ovih biljaka ili aroma lampe za eterična ulja.

Ose
foto: Printscreen/Youtube/ZAUVEK ZDRAVI

Pokrijte i uklonite hranu Ose se okupljaju kako bi jele, pa je jedan od načina da se spreči njihovo pojavljivanje jeste da prekrijete i sklonite hranu u frižider ili ostavu. Nakon jela, odmah uklonite prazne tanjire sa stola i ostatke hrane bacite u đubre. Kante za smeće držite dalje od mesta gde sedite ili odmarate i obavezno spustite poklopac.

Ose
foto: Printscreen/Youtube/ZAUVEK ZDRAVI

Napravite zamku Odsecite vrh plastične boce koja je zatvorena čepom, okrenite je naopako nalik zatvorenom levku. Podmažite unutrašnje stranice levka uljem kako ose ne bi mogle da se popnu kada jednom upadnu u zamku.

U sredinu stavite mamac, poput mesa ili slatkiša. Obesite zamku na drvo ili ogradu dalje od mesta gde boravite.

(Espreso / Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.