RASPLAMSAVA SE NOVA PANDEMIJA: Velika zabrinutost, niko ne zna šta je u pitanju!
Korona virus, Foto: Profimedia

STRAH

RASPLAMSAVA SE NOVA PANDEMIJA: Velika zabrinutost, niko ne zna šta je u pitanju!

Vlasti prate ovu epidemiju, za koju sumnjaju da je kolera ili tifus

Objavljeno:

Severnokorejski vođa Kim Džong Un naredio je danas slanje pomoći za oko 800 porodica koje boluju od nepoznate crevne infekcije, dok se zemlja takođe bori protiv prve epidemije virusa korona.

- Zvaničnici su pripremili lekove, hranu i svakodnevne potrepštine neophodne za život i lečenje, kako bi se pružila pomoć ljudima u gradu Haedžu i okrugu Kangridžong u provinciji Hvandže - izvestila je korejska novinska agencija KCNA.

Severna Koreja, koja se trenutno bori sa višenedeljnim talasom kovid-19 infekcija, ove nedelje je saopštila da se suočava i sa "akutnom epidemijom enterovirusa.

Nije pojašnjeno o kakvoj se tačno bolesti radi, osim da se odnosi na gastrointestinalni trakt.

Kina, Korona virus
foto: Kineski radio internacional

Kim je, kako navodi KCNA, pozvao zvaničnike da "što pre ispune svoje dužnosti u radu na ublažavanju nesreće i patnji naroda".

U četvrtak je zvaničnik Ministarstva za ujedinjenje u Južnoj Koreji saopštio da južnokorejske vlasti prate ovu epidemiju, za koju sumnjaju da je kolera ili tifus, navodi Rojters.

Prijavljena nova epidemija dolazi u trenutku kada se Severna Koreja bori sa prvim zvaničnim talasom kovida, uz proglašeno vanredno stanje prošlog meseca, zbog zabrinutosti usled nedostatka vakcina i medicinskih zaliha.

Danas je prijavljeno još 23.160 ljudi sa simptomima groznice, a ukupan broj obolelih od groznice širom zemlje od kraja aprila je blizu 4,58 miliona.

Broj smrtnih slučajeva povezanih sa ovom epidemijom je 78, a Pjongjang svakodnevno objavljuje broj pacijenata sa groznicom, a ne pacijenata sa virusom kovid-19, zbog očiglednog nedostatka kompleta za testiranje.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.