NAKON KORONE, STIGLA NOVA POŠAST I POGAĐA SAMO ŽENE: Ovo je najozbiljniji SIMPTOM
Opadanje kose, Foto: RINA

PAZITE SE

NAKON KORONE, STIGLA NOVA POŠAST I POGAĐA SAMO ŽENE: Ovo je najozbiljniji SIMPTOM

Sve više pripadnica nežnijeg pola, bez obzira na godine, ima problem s jednim problemimom koji nije samo estetski, već i zdravstveni, pa je zato od velike važnosti da budete oprezni.

Objavljeno: 14:27h

Sve više žena ima problem sa prekomernim opadanjem kose. Prema jednom istraživanju sprovedenom u Velikoj Britaniji, čak 75 procenata dama zabrinuto je zbog iznenadnog i obimnog gubitka kose, a više od 40 odsto njih u ovom trenutku bori s tim problemom.

Eksperti su zabrinuti da su žene na meti nove pandemije koja pogađa i mlađe i starije pripadnije nežnijeg pola, a da je do toga došlo nakon pandemije koronavirusa koja je donela niz promena.

Tokom istraživanja žene su priznale da su zabrinute jer svakog dana pronalaze sve više otpalih vlasi na jastuku posle spavanja ili opalih dlaka u kadi nakon tuširanja. Taj problem, kako su istakle, direktno utiče na njihovo samopouzdanje, ali i na druženje s prijateljima i fotografisanje budući da je prisutan strah da će se na slikama videti njihova proređena kosa.

Šta su uzroci?

Ispitujući uzroke prekomernog opadanja kose kod žena stručnjaci su došli do zaključka da je okidač ogroman psihički i fizički pritisak, to jest stres kom su dame svakodnevno izložene, uključujući i prethodne dve i po godine straha koje su svi ljudi na planeti teško preživljavali tokom pandemije KOVID-19.

Opadanje kose
foto: Profimedia

Pored toga, sve više žena nema vremena da se posveti sebi i brine o sopstvenom zdravlju.

- Svi ti faktori negativno su uticali na rast kose, kao i na svakodnevno opadanje vlasi. Kosa nije neophodna za fizički opstanak ali je ona odraz našeg statusa uhranjenosti i opšteg blagostanja. Stanje kose ukazuje na moguće bolesti, kao i na poremećaje u ishrani - objasnili su stručnjaci, a prenosi britanski Ekspres.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.