USTA MOGU DA BUDU PRVI SIMPTOM SRČANOG UDARA: Ukoliko ostetite ovo UNUTRA, odmah kod LEKARA!
Ilustracija, Foto: Profimedia

SIMTOMI INFARKTA SRCA

USTA MOGU DA BUDU PRVI SIMPTOM SRČANOG UDARA: Ukoliko ostetite ovo UNUTRA, odmah kod LEKARA!

Neobičan ukus u ustima može da bude jasan znak problema sa kardiovaskularnim sistemom i predstavlja jedan od predznaka infarkta

Objavljeno:

Infarkt srca nastaje zbog naglog prekida protoka krvi kroz krvne sudove srca koji snabdevaju krvlju srčani mišić, a simptomi koji ukazuju da ste u riziku od ovog opasnog stanja variraju kod muškaraca i žena.

Osim stezanja u grudima koje je propraćeno mučninom, postoje i neki manje očiti signali koji upozoravaju na opasnost. Neobičan ukus u ustima može da ukaže na probleme sa kardiovaskularnim sistemom i predstavlja jedan od predznaka infarkta.

1 / 4 Foto: Profimedia

Najočigledniji znak infarkta miokarda je, naravno, oštar bol u grudima. Doktor Mark Perlrot je primetio da simptomi srčanog udara mogu da uključuju gorušicu koja uzrokuje zadah i metalni ukus u ustima.

"Nervoza" stomaka takođe može da bude jedan od znakova. Isto tako, predznaci srčanog udara su: osećaj pritiska u grudnom košu koji se javlja periodično, nelagoda u gornjim udovima, otežano disanje, letargija, umor, vrtoglavica.

Specijalisti britanske organizacije "British Heart Foundation" savetuju pacientima da pre dolaska hitne pokušaju da se umire i uzmu 300 miligrama aspirina.

(Espreso /Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.