POZNATA GLUMICA SE BORI SA NEIZLEČIVOM BOLEŠĆU: Upravo su saopštili (FOTO)
Hale Beri, Foto: Printscreen Instagram

kapa dole!

POZNATA GLUMICA SE BORI SA NEIZLEČIVOM BOLEŠĆU: Upravo su saopštili (FOTO)

Zbog šoka koji je doživela tim saznanjem, odlučila je da je vreme da stane na put nekim lošim navikama, kao i da iz korena promeni ishranu.

Objavljeno:

Jedna od najpoznatijih dama Holivuda, glumica Hale Beri (55) decenijama privlači pažnju kao jedna od najatraktivnijih žena na svetu.

Gledajući sav taj glamur Holivuda i mnoge zanosne glumice na crvenom tepihu kako nose svečane, savršene haljine koje ocrtavaju njihove savršene obline, većina žena pomisli isto....ili ''da ja imam njene pare, i ja bih tako izgledala'', ili ''pa naravno kad samo trenira i meri svaku kaloriju''.

Mnogi su se pitali u čemu je tajna njene savršene linije, ali je istina, zapravo, daleko drugačija od onoga što se pretpostavlja.

Naime, glumici je dijagnostifikovan dijabetes u 22 godini.

Zbog šoka koji je doživela tim saznanjem, odlučila je da je vreme da stane na put nekim lošim navikama, kao i da iz korena promeni ishranu.

Često su je pitali koliko joj je teško bilo da se odrekne svih tih užitaka u hrani, ali je kategorički odgovorila sa ne i kako definitivno nije lako promeniti ishranu odjednom, ali da se nakon tri nedelje naviknete i vi, a samim tim i vaše telo.

Kako je o svojoj bolesti govorila u jednom intervjuu, spomenula je da nakon tog perioda polako nestaju žudnje i ukus vam se potpuno menja. Izbacivanjem samo nekoliko namirnica iz svakodnevice osetila je znatno poboljšanje u svom zdravlju, ali i izgledu.

Takođe je naglasila da je svačiji put drugačiji, ali da isto tako misli da na tom putu svi mogu uspeti.

Prekretnica njenog života je bilo izbacivanje ove tri namirnice iz njene ishrane zauvek.

Na prvom mestu su se našli ugljeni hidrati:

- Odrekla sam se pirinča, čak i integralnog, paste i hleba, i mogu vam reći da nikada nisam zažalila zbog toga. Takođe sam naučila dosta o keto dijeti i zamenila sve visoko kalorične namirnice njihovim zdravijim alternativama - rekla je Berijeva.

Umesto pirea glumica jede karfiol sa puterom i čak ne oseća razliku u ukusu. Nekada omiljenu pastu zamenila je nudlama od tikvica, pa tako uspeva da uživa u svakom obroku, ali po svom novom ukusu.

Vino

- Oduvek sam volela vino, pa mi je teško pala činjenica da i njemu moram naći alternativu. Ipak, jako sam se obradovala otkriću poput organskog, biodinamičnog vina bez šećera i hemikalija - dodala je Hale.

Ova vina ne sadrže mnogo šećera, a čak im je i procenat alkohola dosta manji. Na ovaj ukus glumici je trebalo vremena da se privikne, ali danas su joj jedno od omiljenih pića.

I za kraj, ono što će vam reći svaki nutricionista na početku terapije, ili dijete....Zaboravite na slatko i ŠEĆERE!

- U ranim dvadesetim godinama, baš pre nego što će mi dijagnostifikovati dijabetes, bila sam zavisnica od šećera. Dan sam počinjala slatkim pahuljicama i raznim vrstama kornfleksa, nakon čega bih se dodatno zasladila tvrdim bombonama. Bila sam konstantno pod uticajem šećera - rekla je Hale Beri.

Nakon dijagnoze glumica se za samo nekoliko dana potpuno promenila. Okrenula je novi list i iz svoje regularne ishrane izbacila slatkiše, deserte i voće. Po njenim rečima, ovaj korak nije bio jednostavan, ali je bio jedini zdrav izbor. Hale Beri se požalila da je nakon izbacivanja šećera osećala jake glavobolje i velike promene raspoloženja.

I baš kao što je i navela u svom postu na Instagramu:

''Nema veće agonije nego nositi neispričanu priču u sebi''.

Upravo u toj rečenici se kriju svi strahovi i iskušenja kojima je morala da se odupre kako bi sebi promenila život iz korena....ali to je Hale Beri, rođeni borac. Time je i javno pružila podršku svima koji se bore sa svojim bolestima i strahovima, kao oslonac i vetar u leđa da je izgubljeno samo ono čega smo se sami odrekli.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.