NUTRICIONISTKINJA UPOZORILA: Ovo što vam se skuplja u STOMAKU je TEMPIRANA BOMBA, pazite se
Branka Mirković, Foto: Printscreen

KO BI REKAO

NUTRICIONISTKINJA UPOZORILA: Ovo što vam se skuplja u STOMAKU je TEMPIRANA BOMBA, pazite se

Bliži se leto, a svi ljudi razmišljaju kako da dovedu liniju do savršenstva kako bi izgledali što bolje u letnjoj garderobi.

Objavljeno: 10:33h

Nutricionista Branka Mirković govorila je o "šlaufu" oko stomaka i zašto je to alarmantno za zdravlje. Ona objašnjava da salo oko stomaka nije samo estetski problem.

- "Šlauf" oko stomaka mnogi doživljavaju samo kao estetski problem ali to je i zdravstveni problem. Gojazne osobe ali i vitke mogu imati nagomilano salo u predelu struka, koja se naziva viscelarnom masnoćom. To nije samo podkožna masnoća, već se masnoća skuplja oko i između organa. Tako skupljena masnoća se smatra tempiranom bombom u stomaku - rekla je ona.

Salo, Leđa, Gojaznost, Muškarac
foto: Profimedia

Osobe koje imaju ovakav stomak pogrešno se hrane i to je glavni razlog zbog kojeg ovako izgledaju.

- Osoba sa takvim oblikom i izgledom pogrešno se hrani, jede previše fast fooda, unosi dosta visokoprocesuirane hrane, sa mnogo ugljenih hidrata i masnoće. Obično su to osobe koje su izložene stresu, malo spavaju, malo se kreću, piju dosta lola i energetskih pića, piva i drugog alkohola - objašnjava Branka.

Branka ističe da nije dovoljno da imate pojačanu fizičku aktivnost, već je potrebno da promenite način ishrane.

Mršavljenje, Kilogrami, Salo, Pre i posle
foto: Printscreen

"Vezbanje i pojačana fizička aktivnost je samo jedan mali deo rešenja problema šlaufa oko stomaka. Potrebno je promeniti navike, uravnotežena ishrana, bogata povrćem i voćem, nemasna mesa i manje masni mlečni proizvodi, isključiti industriski obrađenu hranu, jesti kuvana jela, više manjih obroka dnevno i naravno veoma važan je san i odmor. Stresa će uvek biti ali postoje korisne tehnike za smanjivanje stresa. Preporučuju se šetnje, najkasniji obrok do četiri sata pre spavanja... Obrok treba jesti u miru bez telefona, računara i TV. "Šlauf" oko stomaka je upozorenje kada treba da se upali crveni alarm. Organi oko kojih je masnoća su ugrozeni, a poznato je da nam zdravlje i život zavise od organa za varenje. Manje santimetara u struku, manje hrane znači duži život. Formula je jednostavna, to je dugotrajna borba ali se isplati jer je najvažnije živeti kvalitetan život bez bolesti. "

(Espreso/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.