OVAJ LEK MORATE IMATI UVEK PRI RUCI: Veruje se da sprečava INFARKT U MINUTI
Foto: Profimedia

paŽnja

OVAJ LEK MORATE IMATI UVEK PRI RUCI: Veruje se da sprečava INFARKT U MINUTI

Ukapajte nekoliko kapi pod jezik pacijenta

Objavljeno:

Mnogi ljudi nisu svesni da se infarkt može sprečiti jednom jednostavnom, ali moćnom namirnicom – kajenskom paprikom (najpoznatija vrsta čili paprike), i to samo za 1 minut! Imate li u kući srčanog bolesnika, neka vam ovaj moćan lek bude uvek pri ruci.

Kako sprečiti srčani udar uz pomoć kajenskih čili papričica? Kajenske čili paprike su bile predmet istraživanja mnogih iscelitelja, među njima i čuveni kardiolog Ričard Šulc. Svi su bili zadivljeni lekovitošću koju ima ova sorta paprike. Američki travar dr Kristofer u svojoj 35-godišnjoj karijeri, zahvaljujući kajenskom biberu, nikada nije izgubio pacijenta koji je doživeo srčani udar.

Koristio je šolju čaja od kajenske paprike (mala kašičica na šolju vode) za pacijente koji su još uvek bili svesni. Posle 1 minuta bili su živi i zdravi. Ono što ove tvrdnje čini još relevantnijim je činjenica da ovaj lekar govori iz ličnog iskustva, a ne iz studija sprovedenih u kontrolisanom okruženju.

Mršavljenje

Mršavljenje
foto: Profimedia

Nekoliko studija ukazuje da suplementi kajen (crvene ili čili) paprike mogu pomoći suzbijanju apetita i osećaju sitosti.

Većina studija je posmatrala kajen ili kapsaicin u kombinaciji sa drugim sastojcima, pa je nemoguće utvrditi u kojoj je meri kapsaicin odgovoran za gubitak kilograma.

Postoji nekoliko načina za lečenje kajenske paprike, a neki od njih su posebno efikasni. Što je najvažnije, kajenske paprike imaju najmanje 90.000 Scoville toplotnih jedinica (SHU). Primeri takvih ljutih sorti su Habanero, African Bird, Thai Chi, Jamajčanska ljuta paprika, Jalapeno, Scotch Bonet. Potražite ga u većim supermarketima, orijentalnim ili bio prodavnicama.

U slučaju da imate ovu vrstu ljute paprike u blizini, pacijentu treba dati mešavinu od jedne male kašičice kajenske paprike pomešane u čaši vode da popije, naravno, pacijent mora biti pri svesti i disati. U slučaju da je osoba bez svesti, možete koristiti ekstrakt kajenske paprike, ali imajte na umu da postoji najmanje 90.000 Scoville jedinica.

Ukapajte nekoliko kapi pod jezik pacijenta. Kajenska paprika je snažan stimulans, bez opojnog dejstva. Povećava puls i dovodi krv u sve delove tela i uravnotežuje cirkulaciju. Ima hemostatski efekat, trenutno zaustavlja krvarenje iz rana i pomaže u oporavku srca. Zapamtite, mnogi iscelitelji tvrde da nikada nisu izgubili pacijenta praktikovanjem gornje procedure.

Prema sledećem receptu je najbolja tinktura za hitne slučajeve srčanog udara

Srčani udar
foto: Profimedia

Da ponovimo, ne koristite ljute paprike, već kajensku papriku, koja je najpoznatija vrsta čili paprike, a najviše se uzgaja u Indiji i Južnoj Americi. Čili je žbunasta tropska biljka, koja se od paprike razlikuje po tome što je višegodišnja biljka. Mleveni čili je dvadeset puta ljući od obične paprike jer sadrži mnogo više alkaloida paprike kapsaicina. Ljutina čilija je obrnuto proporcionalna veličini ploda, pa su najmanji plodovi najljući. Nabavite gore opisane tipove.

Sastav:

- Kajenski biber u prahu

- Nekoliko svežih kajenskih paprika

- 50 odsto alkohola (neki koriste votku ili jabukovo sirće ako ne želite alkohol) - flaša od 1 litra -

- rukavice

Priprema:

Stavite rukavice (za ljutinu čilija). Na dan mladog meseca ¼ napunite tegle od 1 l kajenskom paprikom u prahu. Sipajte dovoljno alkohola da prekrije prah. Pomešajte sa strane nekoliko celih svežih paprika sa dovoljno alkohola da dobijete smesu nalik sosu. Ovu smesu dodajte u prvu tako što ćete napuniti tegle. Zatim potpuno napunite teglu alkoholom i zatvorite je.

Protresite ga što je češće moguće tokom dana. Ostavite tinkturu do sledećeg punog meseca i zatim je procedite kroz gazu u tamnu flašicu. Ako želite super jaku tinkturu, procedite je posle 3 meseca. Dobro zatvorite bocu i stavite na tamno i suvo mesto. To traje u nedogled.

Doziranje:

Ako je osoba koja je imala srčani udar (angina pektoris) ili moždani udar svesna, dajte joj 5-10 kapi tinkture. Ponovite dozu za 5 minuta. Nastavite da ponavljate tretman do željenog poboljšanja.

Ako je osoba u nesvesti, ukapati 1-3 kapi pod jezik i započeti reanimaciju. Ponovite doziranje nakon 5 minuta. Ponovite svakih 5 minuta do željenog poboljšanja.

Ostale prednosti kajenskog bibera

Kajenska paprika može biti korisna i za druge bolesti. Ima antifungalna svojstva i sprečava nastanak gljivičnih patogena Phomopsis i Colletotrichum. Poznata je po svom delovanju na varenje jer stimuliše proizvodnju želudačnih sokova, a takođe ublažava i smanjuje gasove u crevima.

Takođe, ima određeno antikancerogeno dejstvo i posebno se preporučuje obolelima od raka pluća i pušačima. Smatra se da kapsaicin iz kajenske paprike pomaže u sprečavanju razvoja tumora povezanih sa duvanom, a slični rezultati su zabeleženi i kod raka jetre.

Koristan je i kod stomačnih tegoba, simptoma gripa, migrene, alergija, crvenila, gojaznosti, zubobolje i artritisa. Nutritivna vrednost kajenskog bibera Naučnici su potvrdili prisustvo 26 vrsta hranljivih materija u kajenskoj paprici.

Neki od najvažnijih minerala koji se nalaze u njemu su kalcijum, cink, selen i magnezijum. Osim minerala, kajenska paprika je bogata i vitaminima - C i A. Kajenski biber je jedan od najjačih prirodnih začina koji može učiniti čuda za srce. Ako ste sami srčani bolesnik ili neko od članova vaše porodice, uvek imajte spremnu ovu spasonosnu tinkturu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.