OVA HRANA JE NAJBOLJA ZA UBRZAVANJE METABOLIZMA: Srbi 1 NAMIRNICU za RUČAK stalno SPREMAJU, PRODISAĆE VAM ORGANIZAM
Namirnica, Foto: Profimedia

SPAS

OVA HRANA JE NAJBOLJA ZA UBRZAVANJE METABOLIZMA: Srbi 1 NAMIRNICU za RUČAK stalno SPREMAJU, PRODISAĆE VAM ORGANIZAM

Ljuta hrana nekima nije možda prijatna, ali imajte na umu da će poboljšati cirkulaciju krvi i ubrzati metabolizam, što će pomoći sagorevanje kalorija

Objavljeno:

Često se brz metabolizam pripisuje dobroj genetici, pa ljudi lako odustaju od toga da poboljšaju nešto po pitanju ovog krucijalnog procesa u organizmu. Međutim, na sreću, postoje namirnice koje doprinose njegovom ubrzavanju.

Kako nutricionisti tvrde, ovih sedam namirnica pomoći će da vaš metabolozam bolje i brže funkcioniše.

1 / 6 Foto: Aleksandra Čolić

1. Ljute papričice

Neke studije su pokazale da uvođenje ljutih papričica u ishranu može da ubrza metabolizam čak i do 25 odsto. Ljuta hrana nekima nije možda prijatna, ali imajte na umu da će poboljšati cirkulaciju krvi i ubrzati metabolizam, što će pomoći sagorevanje kalorija.

Ovsena kaša
foto: Profimedia

2. Cele žitarice: ovsena kaša i smeđi pirinač

Upotreba žitarica u ishrani se smatra veoma zdravom. Najzdravijim se smatraju žitarice od celog zrna, poput pšenice, ovsene kaše, pirinča i kukuruza. Cela zrna žitarica imaju nutrijente i složene ugljene hidrate koji ubrzavaju metabolizam tako što stabilizuju nivoe insulina.

1 / 5 Foto: Profimedia

3. Supe

Veliki broj istraživanja je pokazao da su bistre supe dobre za smanjenje gojaznosti. U mnogim dijetama ova namirnica se jede pre glavnog obroka, jer kada pojedete supu, poješćete manje hrane koja je sledeća na meniju.

Kombinacija tečnosti i čvrste hrane u supi smanjuje apetit, a daje vam sve što vam je potrebno da biste se osećali sito.

Kafa
foto: Profimedia

4. Kafa i zeleni čaj

Kafa i zeleni čaj važe za odlične supstance koje ubrzavaju metabolizma, ali za njih se smatra da imaju i zdravstvene prednosti: sadrže veliku količinu antioksidanata, smanjuju nivo šećera u krvi, sagorevaju više masti i smanjuju pojavu celulita na koži.

1 / 4 Foto: Profimedia

5. Jabuke i kruške

Od voća koje rađa na našim prostorima jabuke i kruške važe za voćke koje su odične u borbi za ubrzavanje metabolizma, ali i za gubljenje suvišnih kilograma.

Biber
foto: Profimedia

6. Začini

Poznato je da začini podstiču brži rad creva. Crni biber, seme slačice, beli luk u prahu i đumbir mogu da pomognu ubrzavanju metabolizma.

1 / 4 Foto: Profimedia

7. Citrusno voće

Voće poput pomorandži, grejpfruta i limuna može da pomogne kod sagorevanja masti i ubrzavanja metabolizma. Uz sve to, zbog visoke količine vitamina C, citrusno voće reguliše i nivo insulina u krvi.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.