UMOR JU JE OBARAO ČIM STIGNE SA POSLA: Nakon 40 godina je saznala OD ČEGA BOLUJE, ŠOK
Foto: Printscreen/Društvene mreže

NIKADA NIJE BILA SHVAĆENA

UMOR JU JE OBARAO ČIM STIGNE SA POSLA: Nakon 40 godina je saznala OD ČEGA BOLUJE, ŠOK

Keri Kerns je oduvek znala da se razlikuje od ostalih.

Objavljeno: 14:36h

Mlada se udala i dobila dvoje dece, teško se uklapala u društvo, uvek je radije bila sama nego u većoj grupi ljudi. I u detinjstvu joj je bilo lepše da se igra sa bubama i biljkama, nego sa decom.

Kad je počela da radi, imala je teškoća što je glasno izražavala svoje mišljenje. Pošto je uvek govorila s puno strasti, drugi su je doživljavali kao agresivnu. A onda je shvatila da se s posla vraća užasno umorna.

- Kad su mi rekli da bolujem od autizma, objasnili su mi i da sam umorna zato što ga po ceo dan maskiram i trudim se da se uklopim - kaže Keri.

Autizam je vrlo kompleksna teškoća u razvoju koja se tipično pojavljuje u ranom detinjstvu i može da utiče na društvene veštine, komunikaciju, bliske odnose i regulaciju ponašanja.

Autizam
foto: EPA / Rungroj Yongrit

Autističnim osobama je teško da razumeju emocije drugih ljudi, imaju nefleksibilne obrasce ponašanja i često ponavljaju identične postupke. Kad je njenom mlađem sinu postavljena dijagnoza autizma, Keri se još više zainteresovala za ovu temu i počela da čita o njoj. Ispostavilo se da i sama pati od istog poremećaja.

"Moj terapeut mi kaže da mi je tako kasno otkriven autizam zato što tako dobro funkcionišem, imam muža i decu", objasnila je Keri. Dijagnoza joj je, kaže, došla kao olakšanje. "Dotad sam mislila da sam samo mrzovoljna i praskala sam na decu, ali sad shvatam da sam se u tim trenucima raspadala zato što mi je svega bilo previše. Kad dobijem prejaku stimulaciju, to me iscrpljuje", objasnila je Keri.

(Espreso/Lepa i Srećna)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.