LEKARI JOJ PREDVIĐALI SMRT: A onda im je 22-godišnjakinja priredila NAJČUDNIJU STVAR IKAD (FOTO)
Foto: Printscreen/Instagram/theirongiantess

sve JE MOGUĆE

LEKARI JOJ PREDVIĐALI SMRT: A onda im je 22-godišnjakinja priredila NAJČUDNIJU STVAR IKAD (FOTO)

Amerikanka Laura Miketič je imala 22 godine i 142 kilograma kada je rešila da napravi drastičnu promenu u životu.

Objavljeno:

To je uradila nakon što su joj lekari rekli da će, ako nastavi tim putem, ubrzo dobiti dijabetes, a već je imala problema sa visokim krvnim pritiskom i tiroidnom žlezdom. Umesto da se baci na neku strogu dijetu ili da ode na operaciju želuca, Laura je rešila da se učlani u teretanu i da počne – da diže tegove.

Iako većina žena izbegava dizanje tegova u teretani jer misli da će od toga dobiti one velike, muške mišiće, Lauri je upravo to pomoglo da preokrene svoj život i danas, nekoliko godina kasnije, izgleda vrhunski i oseća se neuporedivo bolje.

1 / 3 Foto: Printscreen/Instagram/theirongiantess

Naravno, promena nije došla preko noći – ali je uspela da za godinu dana smrša 45 kilograma. Sveukupno, otkad je počela sa promenom, za četiri godine je smršala ukupno 58 kilograma i nabacila sjajnu mišićnu masu. Međutim, najdragocenije od svega je, kako sama kaže, to što se zaljubila u zdrav život i teretanu.

- Ne postoji lak odgovor, brzo i jednostavno rešenje, magična pilula. Nemam ništa do toga za vas. Imam istinu. Promenila sam način života tako što sam izbacila lošu hranu i postala fizički aktivna. Jela sam zdravu hranu – ne sa malo ugljenih hidrata ili dijetu ili bez šećera ili proteinske pločice... Jela sam pravu hranu poput piletine, ribe, celog povrća. Usvojila sam intenzivan fitnes program vrlo jednostavnog dizanja tegova i kardio treninga. Moje fizičko i mentalno zdravlje postali su moj apsolutni prioritet - kaže Laura.

Dodaje kako je prestala da traži opravdanja i da uništava svoje telo, zdravlje i kvalitet života šupljim, praznim izgovorima.

- Danas nemam nikakvih zdravstvenih problema i moj život se promenio nabolje samo zbog toga što sam shvatila da je ono što želimo i ono što radimo u potpunosti naša odluka - poručila je Laura pre par godina.

Njena preporuka za sve ljude koji žele da smršaju ili jednostavno žele da budu zdraviji, nije da samo počnu sa dijetom već i da se učlane u teretanu ili makar počnu da treniraju kod kuće jer je trening sjajna motivacija za zdrav život.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.